Comisia europeană a lansat o procedură de infringement împotriva Austriei pentru legea privind alocația de îngrijire a copilului

DISTRIBUIE

Comisia Europeană A lansat joi o procedură de infringement împotriva Austria pentru controversata lege privind ajustarea de îngrijire a copiilor certificate pentru muncitorii străini care nu locuiesc cu părinții lor pe teritoriul Austriac, un act normativ care a intrat în vigoare la 1 ianuarie.

“nu Există lucrători sau copii de mâna a doua în Uniunea Europeană,”, a spus Social European Marianne Thyssen, Comisarul pentru Afaceri într-o conferință de presă. „Ca lucrătorii mobili (străinii) să contribuie la un sistem de securitate socială în același mod ca și lucrătorii locali, ei trebuie să perceapă beneficiile identice, chiar și atunci când copiii lor locuiesc în străinătate.”

legea Austriacă privind ajustarea copil cote pentru muncitorii străini care nu locuiesc cu părinții lor, în Austria a intrat în vigoare la 1 ianuarie. Această lege, elaborat de către Viena coaliție dintre conservatori și extrema dreaptă, modulează familie indemnizațiile plătite lucrătorilor străini în funcție de costul de trai în țara în care copiii lor trăiesc.

De exemplu, noul act normativ reduce la EUR 172 EUR 85 suma de beneficii lunare plătite de către Austria pentru o perioadă de trei ani a copiilor români și 97 EUR pentru un maghiar copil în vârstă de trei ani.

legea se va aplica la aproape 150.000 de copii care trăiesc în afara Austriei, inclusiv mulți Români, această promisiune în campania electorală ar permite Viena guvernului de a salva cel puțin 100 de milioane de euro pe an.

în Conformitate cu normele aplicate înainte de 1 ianuarie 2019, alocațiilor acordate de Austria schemă de asistență socială ar putea ridica la 233 EUR pe lună pentru un copil, pe care Guvernul de la Viena în ceea ce privește disproporționate în raport cu nivelul prețurilor și salariilor din unele țări vecine.

Pe 7 ianuarie, Comisia Europeană a anunțat că va analiza îndeaproape legea Austriacă privind ajustarea allwances pentru copii străini care nu locuiesc cu părinții lor în ceea ce privește compatibilitatea cu normele UE, dar a spus că, în principiu, legislația Comunitară nu permite indexarea de aceste beneficii.

The post Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement împotriva Austriei pentru legea privind alocația de îngrijire a copilului appeared first on Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *