Banca Centrală europeană menține rata dobânzii neschimbată, susține ultra-relaxate de politică monetară

DISTRIBUIE

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis joi să nu pentru a schimba ratele dobânzilor și de a menține un ultra-relaxate de politică monetară, ca economia zonei euro se confruntă cu cele mai încetinire semnificativă în ultimii cinci ani și războiul comercial s-a intensificat, transmite Reuters.

După ani de a sprijini creșterea economiei din zona euro, BCE a încheiat recent EUR 2.600 de miliarde de cumpărare a activelor planului și a apreciat că ratele dobânzilor ar putea crește de anul viitor de vară.

BCE’s decizia de eliminare treptată a măsurilor de stimulare este parte dintr-un trend global: mari bănci centrale din întreaga lume sunt treptat intensificarea politicii lor monetare ca economia se va redresa, inclusiv Federal Reserve (Fed), Banca Angliei (BoE) și Banca Centrală și a Japoniei (BoJ).

Într-un comunicat de presă, instituția precizează că la ședința de joi, Consiliul Guvernatorilor a menținut rata dobânzii de politică monetară la zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost ținut la 0,25 la sută și a dobânzilor la depozite, care se aplică băncilor care stochează excesul de lichiditate de la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsat la minus 0,40 la sută.

Potrivit Eurostat, PIB-ul zonei euro, creșterea a încetinit la 0,2% în al treilea trimestru din 2018, după un avans de 0,4% în precedentele trei luni. Analiștii se așteaptă ca euro să crească cu aproximativ 2 la sută anual în următoarele trimestre, dar este puțin probabil că în acest an’s, PIB-ul va ajunge la 2,5 la sută, la fel ca anul trecut.

The post Banca Centrală Europeană menține rata dobânzii neschimbată, susține ultra-relaxate de politică monetară apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *