Raport UE: România, Imm-urile încă nu au revenit din criza financiară

DISTRIBUIE

Raport UE: România, Imm-urile încă nu au revenit din criza financiară

România întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) nu-și revină în urma crizei financiare, ca ocuparea forței de muncă lor este încă sub nivelul atins în 2008, iar numărul de oferte majore care implică Imm-uri este neglijabilă, conform raportului anual privind Imm-urile Europene lansat de către Comisia Europeană.

la nivelul UE dezvoltarea Imm-urilor, nu sunt uniform reflectată în statele membre. În șase state membre 2017 nivel de IMM-uri valoarea adăugată a fost încă sub nivelul din 2008 (Croația, Cipru, Grecia, Italia, Portugalia și Spania).

„În 15 State Membre ale IMM-urilor ocuparea forței de muncă la nivel în 2017 nu ajunge la nivelul din 2008 (Bulgaria, Croația, Cipru, Republica cehă, Danemarca, Franța, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, România, Slovenia și Spania),” se spune în raport.

În termeni de valoare de capital de risc oferte în UE-28 de state membre în 2015-17, România ocupă locul 26ron din UE, cu 8 oferte de aproximativ 10 milioane de EURO, mai jos Bulgaria sau Malta.

România se situează pe ultimul loc în UE în ceea ce privește numărul de Imm-uri la 1.000 de locuitori, cu 29 de Imm-uri/1000 de locuitori, comparativ cu 55 în Bulgaria sau 57 din Ungaria, potrivit raportului.

The post raport UE: România, Imm-am’t a fost încă recuperat de la criza financiară a apărut pentru prima dată pe Business Review.

Raport UE: România, Imm-urile încă nu au revenit din criza financiară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *