Ministrul energiei: Vom încerca să eliminăm 2 pct impozitul pe cifra de afaceri pentru pe bază de cărbune companii energetice

DISTRIBUIE

Ministrul energiei: Vom încerca să eliminăm 2 pct impozitul pe cifra de afaceri pentru pe bază de cărbune companii energetice

ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat joi, după întâlnirea cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia că autoritățile au în vedere ideea eliminării 2% impozit pe cifra de afaceri pentru companiile care produc energie folosind cărbune.

El a adăugat că o reducere a impozitului este justificată având în vedere că aceste companii trebuie să plătească, de asemenea, certificate de dioxid de carbon, care sunt foarte scumpe, reprezentând peste 30% din cărbune de energie bazată pe costurile de producție.

„Una dintre cele mai mari probleme este nevoie de CO2 certificaters, aproape 40 la sută din cifra de afaceri. Am vorbit despre asta la fel de bine – e o situatie pe care nu ne-am așteptat. Am prezentat situația de a comisarului European pentru Energie. Certificatele au ajuns la prețuri nu putem susține. Vom veni cu o schema de la Minister pentru a-i permite CE Oltenia și alte companii similare să aibă mai puțin de o povară din cauza acestor certificate. Ele au fost inventate pentru a încuraja decarbonizare, și CE Oltenia, planurile de viitor includ noi tehnologii și aceste tehnologii încet va ajuta la reducerea emisiilor. Asta e ceea ce e vorba, dar este nevoie de o mulțime de bani”, a spus ministrul.

După discuțiile de ieri, minerii de la CE Oltenia a fost de acord să înceteze greva lor doar ca Romania se apropie de o criză energetică ca centralelor electrice pe cărbune proviziile erau pe terminate.

Minerii au fost de acord cu o creștere de 585 RON net pe lună, în salariile lor, precum și distribuirea de tichete de vacanță în valoare de 1450 RON. Alte categorii de lucrători din cadrul companiei se va vedea, de asemenea, creșteri salariale, dar la niveluri mai mici.

Management de acord să nu ia orice măsuri pentru sancționarea lucrătorilor care au participat la greva, atâta timp cât ei sunt de acord pentru a face sus pentru timpul pierdut.

 

The post ministrul Energiei: Vom încerca să eliminăm 2 pct impozitul pe cifra de afaceri pentru pe bază de cărbune companii energetice apărut pentru prima dată pe Business Review.

Ministrul energiei: Vom încerca să eliminăm 2 pct impozitul pe cifra de afaceri pentru pe bază de cărbune companii energetice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *