Ebury: Mai mult de 85 la suta din companiile romanesti nu acoperite împotriva riscului valutar

DISTRIBUIE

Ebury: Mai mult de 85 la suta din companiile romanesti nu acoperite împotriva riscului valutar

Mai mult de 85 la suta din companiile romanesti nu acoperite împotriva schimb valutar (FX) de risc și câteva companii de a gestiona riscul valutar într-un mod structurat, Johan Gabriëls, directorul de țară pentru România și Bulgaria la Ebury a declarat, miercuri.

„Mai mult de 85 la suta din companiile romanesti nu acoperite împotriva riscului valutar și câteva companii de a gestiona riscul valutar într-un mod structurat. Exportatorii români sunt conștienți de SOL și sunt de acord FX fluctuații pot reduce drastic profiturile lor, dar nu există unanimitate privind cum să se ocupe cu problema,” Gabriëls puncte.

Un mod de a da la o companie un avantaj competitiv este de a îmbunătăți gestionarea riscului valutar, în conformitate cu Ebury.

în Timp ce concurența devine tot mai acerbă, lupte peste marjele de profit sunt de multe ori a câștigat, și a pierdut, în valute străine domeniu, managerul indică.

FX volatilitatea piețelor financiare și pentru instabilitatea avea un mare impact asupra profitabilității, potrivit companiei.

În România, companiile sunt mult mai probabil pentru a-și acoperi FX expunere pe EUR/USD ca regimul de flotare controlată a regimului de RON oferta „naturale de protecție” împotriva EUR/RON volatilitate.

„RON a pierdut pe avg 2% / an în ultimii 10 ani fata de EURO. În ultimii 5 ani, deprecierea fata de EURO a fost redus de la o medie de 1% / an,” Ebury a spus într-o prezentare.

Companiile se pot proteja împotriva FX fluctuații prin acoperire și au flexibilitatea de a alege de la data de deschidere a unui înainte și să-l utilizați numai dacă la fața locului este scăzut.

„atunci Când la fața locului este scăzut utilizați înainte, atunci când la fața locului este mare de a pleca în fundal,” Gabriëls explicat.

piața valutară internațională are o cifra de afaceri de zi cu zi de DOLARI de 5,1 trilioane de dolari și o cifră de afaceri anuală de DOLARI 1,331,000 miliarde de euro. La fiecare două săptămâni, piața FX meserii echivalentul PIB-ul global, în valoare de 64.000 de DOLARI miliarde de euro.

Ebury este una dintre cele mai rapidă creștere companii, oferind FX lichiditate, volatilitate de gestionare a riscurilor, plăți internaționale și a comerțului finanțare pentru Imm-uri.

compania este un fintech de lucru cu mai mult de 24.000 de întreprinderi și organizații. Ebury a 19 birouri în 17 țări, inclusiv în România și comercializate de 13 miliarde de USD în valută în ultimele 12 luni.

post Ebury: Mai mult de 85 la suta din companiile romanesti nu acoperite împotriva riscului valutar apărut pentru prima dată pe Business Review.

Ebury: Mai mult de 85 la suta din companiile romanesti nu acoperite împotriva riscului valutar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *