BERD pentru a opri finanțarea de cărbune proiecte, în scopul de a proteja mediul

DISTRIBUIE

BERD pentru a opri finanțarea de cărbune proiecte, în scopul de a proteja mediul

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD)a anunțat că va opri finanțarea de cărbune proiecte și cele mai multe proiecte de petrol, ca parte din eforturile globale de mediu.

instituția financiară are deja o prioritate din surse regenerabile de energie, extinderea sprijinului pentru politicile verzi. Acum va elimina excepții, cum ar fi Mongolia, Polonia și Kazahstan, care obține mai mult de 70% din energie din cărbune.

“Decarbonizarea sectorului energetic în regiunile unde BERD este prezenta necesită îndepărtarea cele mai eficiente din punct de combustibil poluanți,”, a spus Nandita Parshad, Director BERD General pentru Energie și Resurse Naturale.

Generali, Italia’s cea mai mare companie de asigurări, de asemenea, a anunțat luna trecută că nu va mai asigura noi centrale pe bază de cărbune sau operațiuni miniere în viitor, marcând o accelerare in de sprijin pentru politicile verzi.

Generali’s deciziei adaugă la tendințele recente ale societăților de administrare a activelor și fondurilor suverane reducerea expunerii lor la sectorul minier pentru a proteja mediul. Alte mari companii care au redus expunerea la sectorul minier sunt SE Allianz, AXA, Scor, Swiss Re și Zurich Insurance.

BERD a fost înființată în 1991 pentru a investi în fostul bloc Comunist membre și a le ajuta să facă tranziția la o economie de piață.

În România, BERD este printre primii investitori instituționali. Până în prezent, banca a investit aproape 8 miliarde de EURO în peste 400 de proiecte în țară.

post BERD pentru a opri finanțarea de cărbune proiecte, în scopul de a proteja mediul apărut pentru prima dată pe Business Review.

BERD pentru a opri finanțarea de cărbune proiecte, în scopul de a proteja mediul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *