Corina Crețu: România solicită aprobarea comisiei europene pentru proiecte în valoare de 629 milioane de euro în decembrie 2018

DISTRIBUIE

Corina Crețu: România solicită aprobarea comisiei europene pentru proiecte în valoare de 629 milioane de euro în decembrie 2018

autoritățile române au trimis proiecte în valoare de 629 de milioane de la Comisia Europeană pentru aprobare în decembrie 2018, din care 571 de milioane de EURO sunt legate de proiecte care trebuie să Bruxelles, în ultimele două săptămâni din 2018, în funcție de Dezvoltarea Regională comisarul european Corina Crețu s-Facebook post duminica.

Crețu spune că a avertizat autoritățile române încă de la începutul anului trecut cu privire la riscul de a pierde EUR 830 de milioane de euro din Programul Operațional Regional, și care au trebuit să depună proiecte pentru a acoperi această sumă până la 31 decembrie 2018.

„din Cauza eforturilor intense depuse de Comisia Europeană și autoritățile române, riscul de a pierde automat fondurilor a fost evitată prin identificarea și găsirea de soluții pentru obstacolele care au apărut în procesul de implementare,” Crețu a scris. „Vreau să rețineți că toate măsurile propuse pentru accelerarea absorbției fondurilor UE urmat regulile de implementare pentru fondurile structurale și de investiții din fonduri Europene, și supravegheate de CE Servicii Juridice.”

Una dintre măsurile luate, potrivit Crețu, a fost de a schimba mai multe programe operaționale, în scopul de a finanțare directă de priorități care a avut absorbție scăzută (cum ar fi transportul urban în orașele mici), spre zonele care au o absorbție mai bună potențial (cum ar fi asistența medicală și Imm-uri).

o Altă măsură a fost extinderea instrumentelor financiare și fuziunea între Imm-uri Programul Operațional Regional Program Operațional, care a condus la absorbția de 250 de milioane de EURO.

în al Treilea rând, criteriile de eligibilitate au fost extinse la noile tipuri de cheltuieli și beneficiari, ceea ce a permis o serie de proiecte care nu au fost pentru finanțare UE la început, cunoscut sub numele de proiecte alternative, pentru a fi capabil de a primi fonduri.

„De exemplu, un proiect care a fost luată în considerare pentru fonduri UE a fost achiziționarea de 700 de ambulanțe care urmau să fie achiziționate folosind fondurile naționale”, a menționat comisarul.

The post Corina Crețu: România solicită aprobarea comisiei europene pentru proiecte în valoare de 629 milioane de euro în decembrie 2018 apărut pentru prima dată pe Business Review.

Corina Crețu: România solicită aprobarea comisiei europene pentru proiecte în valoare de 629 milioane de euro în decembrie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *