Connectins investește 200.000 EURO în mod deschis bancar fintech platforma pentru piata romaneasca

DISTRIBUIE

Connectins investește 200.000 EURO în mod deschis bancar fintech platforma pentru piata romaneasca

Conexiuni, un lider pe transformarea digitală de piață în România, Bulgaria și Serbia, este în curs de dezvoltare un open-bancar fintech platforma pentru integrarea Api-urile oferite de băncile din românia cu aplicarea a Revizuit Directiva privind Serviciile de Plată (DSP 2), care impune băncilor să ofere acces la informații on-line la conturile de plăți către terțe părți care pot dezvolta informații, plata și alte servicii financiare pentru clienții băncii.

Cu arhitectura platformei dezvoltate de Conexiuni se bazează pe microservices, care oferă beneficii semnificative pentru al treilea-petrecere de furnizorii de servicii digitale (Pt) – flexibilitate sporită, livrare rapida de noi funcționalități, simplificată testare și mult mai ușor de scalare de client bază de date. În același timp, platforma a răspunde cerințelor sporite de securitate pentru accesul la datele de consum.

“planurile pentru următorii doi ani includ, în plus față de lansarea primei versiuni a platformei în România – o piață de aproximativ 100 de milioane de euro – extinderea integrarea cu alte bănci din spațiul UE, va generos goluri în spatele PSD2 filosofie – de externalizare de servicii bancare și unificarea pieței de retail bancar din Europa. Conexiuni explorează extinderea arhitectura platforma pentru integrarea cu actori-cheie în alte industrii, cum ar fi asigurare, care vizează consolidarea unui hub de produse pentru piața de servicii financiare, a” Bogdan Florea, fondatorul Conexiuni și Vice-Președinte al ANIS, spune.

platforma este dezvoltată prin Ontotech, divizia de dezvoltare de software de Conexiuni, cu o investiție inițială de 200.000 de euro.

PaaS (Platform as a Service) produsul va fi orientat de la new deschide bancar furnizorilor de servicii ca parte de Conexiuni’ strategia de consolidare a pozitiei de un jucator de pe transformarea digitală a pieței în regiunea ECE.

În ianuarie 2018, Uniunea Europeană Revizuită de Servicii de Plată Directiva (PSD2), care are scopul de a îmbunătăți serviciile bancare pentru toate categoriile de consumatori din UE și SEE zone, a intrat în vigoare.

“România nu a transpus încă PSD2 în legislația națională, dar printre beneficiile potențiale de punere în aplicare a directivei, estimăm o îmbunătățire a experienței clienților, generarea de noi modele de afaceri, și noi și durabile servicii pentru piețele care sunt încă neatinse. Unificarea pieței de retail bancar din Uniunea Europeană este un alt obiectiv mai aproape de adoptarea PSD2 Directivă. Deschiderea pieței pentru servicii financiar-bancare, oferite de instituții non-bancare, oferă perspective enorme pentru Fintechs, start-up-uri, și chiar tradiționale companii care se concentrează pe dezvoltarea de platforme și componente software care să sprijine noua tendință, explică Bogdan Florea.

punerea în aplicare Moderne tehnologii, combinate cu arhitectura aplicației, da platforma un nivel ridicat de informații de calitate și de securitate, flexibilitate și deschidere către aplicații terțe de integrare, și componentă dinamică scalabilitate pentru a îmbunătăți performanța și disponibilitatea.

post Connectins investește 200.000 EURO în mod deschis bancar fintech platformă pentru piața din românia appeared first on Business Review.

Connectins investește 200.000 EURO în mod deschis bancar fintech platforma pentru piata romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *