Companiile din România regiunea Nord-vest investească anual 12 pct de cifra de afaceri în digitizare

DISTRIBUIE

Companii din Nord-vest regionof România să investească o medie anuală de 12% din cifra lor de afaceri în digitizare. Aproximativ 90 la suta din companii, digitalizare a condus la îmbunătățirea avantaj competitiv și portofoliul de clienți, menține numărul de angajați.

Acestea sunt principalele concluzii ale “Cererea și oferta de digitizare” studiul, comandat de ARIES Transilvania – Asociația română pentru Industria Electronică și Software, Filiala Transilvania – și Transilvania cluster.

studiul A fost efectuat între 103 companii de IT, 550 de companii din alte sectoare și 51 de instituții publice din regiunea Nord-Vest 1 septembrie și 15 octombrie 2018 de către Bis Cercetare cu sprijinul Primăriei și Cluj-Napoca Consiliul Local.

concluziile sunt reprezentative la nivel național, cu procentul de investiții în afaceri de digitizare a fi similare în alte regiuni ale României, pe fundal de o creștere nivel competitiv.

„Dincolo de cifre, trebuie să păstrați în minte faptul că digitizarea duce la conectivitate și mobilitate, transformarea datelor în informații. Prin urmare, o creștere a capacității de analiză și de un context favorabil pentru inovare relevante factor de diferențiere în era digitală”, spune Bianca Muntean, directorul general al ARIES Transilvania.

Potrivit unui BERBEC de estimare, digitalizate afaceri va crește cu 35-40% în următorii 5 ani, potrivit respondenților’ intențiile. 36 la sută dintre companiile se văd digitizate în termen de 2 ani, 30 la sută-și petreacă cel puțin 3 ani pentru a finaliza acest proces, iar 30 la sută-nu pare interesat de digitizare.

Când vine vorba de companii de IT care oferă digitalizarea serviciilor, oferta este diversă, inclusiv aplicații de conținut & document management, consum de software, e-commerce, nor, analiza de business, creșterea mobilității sau de securitate. În medie, 76% din cifra de afaceri (> 2 miliarde de LEI) de companii din regiunea de Nord-vest a țării este reprezentată de vânzările de produse pentru digitizare.

75% din Nord-vest industria IT’s oferim acoperă sprijinire a afacerilor și e-commerce. Domenii cum ar fi educația și administrația publică sunt mai puțin acoperite. Obstacole identificate în vânzarea de soluții de digitizare sunt ignoranță cu privire la beneficiile de digitizare, rezistența la schimbare, lipsa de pregătire și bugetele limitate alocate pentru acest obiectiv.

„Poate că singura cale pentru a crește productivitatea și inovarea în toate sectoarele de activitate este educația. Avem nevoie pentru a crește nivelul de informare privind beneficiile incontestabile de digitizare, un prim pas important în această direcție fiind studiul publicat de Transilvania și ARIES Transilvania cluster”, adaugă Voicu Oprean, președinte ARIES Transilvania.

Transilvania IT Cluster, lansat în 2013 de către ARIES Transilvania sub numele de iTech Transilvania, include acum 85 de membri, cu o cifra de afaceri de peste 210 milioane de euro și peste 5.000 de angajați.

post Companii din România’s regiunea Nord-vest investească anual 12 pct de cifra de afaceri în digitizarea apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *