Ministrul comunicațiilor: nu cred în programele concepute pentru a aduce înapoi Românii care trăiesc în străinătate; trebuie să facem România mai atractivă

DISTRIBUIE

Ministrul comunicațiilor: nu cred în programele concepute pentru a aduce înapoi Românii care trăiesc în străinătate; trebuie să facem România mai atractivă

Comunicațiilor și Societății informaționale (MCSI) ministrul Alexandru Petrescu nu crede în programele de dezvoltat pentru a-i convinge pe Români care trăiesc în străinătate să se întoarcă acasă. El spune că se vor întoarce când România va fi mai bine și atunci când piața va fi mai atractiv.

“Unul dintre proiectele în mandatul meu va fi pentru România comunică’. Ceea ce ne lipsește este o viziune integrată; ne’am vorbit despre modelul Estonian de ieri, care necesită decizii și un plan integrat, și că este o altă prioritate a mandatului meu ca ministru. Programul va reuni toate aceste proiecte la nivelul administrației locale. Eforturile locale nu sunt uniforme. Forța de muncă este liberă să circule în Uniunea Europeană și care’s, de ce suntem mandri de a fi parte a familiei Europene. Pe de altă parte, eu sunt îngrijorat de faptul că avem nevoie pentru a găsi mai multe motivația pentru absolvenții care lucrează în străinătate să se întoarcă în România. Există mulți oameni care doresc să înființeze întreprinderi în orașe precum Timișoara, Iași, Cluj sau București. Eu nu cred în programele dedicate Românilor care trăiesc în Diaspora. Eu zic că Românii din străinătate vor reveni în România, atunci când țara va fi mai bine. Pentru asta, trebuie să facă eforturi pentru a aduce atractivitatea în domeniu, de pe piata,”, a spus Petrescu.

ministrul A remarcat că sectorul digital este cea mai promițătoare în termeni de progres și dezvoltare economică, și în ceea ce privește economia digitală a României este de numai 3 la suta din spatele Suedia sau Danemarca.

“Noi toți se confruntă cu aceleași provocări, în special cu îngustarea diferențe între nordul, centrul și estul Europei. În ultimul deceniu, România a fost conectat la lumea fluxul de capital, și Uniunea Europeană și OCDE au facilitat această interacțiune, și toate de acest lucru va duce la prosperitate și o viață mai bună pentru noi toți. Am avut evenimente, cum ar fi trei mări de conferințe într-o încercare de a realiza convergența pe acest plan și pentru a atinge succesul în format digital de interconectare. Economia digitală este cea mai promițătoare în termeni de progres și dezvoltare economică, în comparație cu Suedia sau Danemarca, suntem doar 3 la suta din spatele economia digitală, România a cunoscut o creștere și o tendință pozitivă față de economia companiile se pot bucura de beneficiile acestui digitizare. Atât sectorul public și cel privat trebuie să facă investiții. Românii sunt foarte bine cunoscute în lume pentru talentul lor în domeniul tehnologiei digitale. Interesante și importante startup-uri au fost stabilite,”, a spus oficialul.

Petrescu a adăugat că autoritățile de la București trebuie să-și îndrepte atenția asupra potențialului de creștere la domiciliu, dar, de asemenea, pentru cooperarea cu țările vecine.

“totuși, trebuie să ne concentrăm atenția asupra internă de potențial de creștere, prin relații de lucru cu vecinii noștri. În două săptămâni, România va prelua președinția prin rotație a Consiliului Uniunii Europene, o șansă pentru România că are nevoie de o abordare clară. Suntem într-o situație favorabilă pentru că ne poate aduce rezultate semnificative pentru digitalizare. Avem patru priorități: inovare, securității cibernetice, promovarea competențelor digitale și sprijinirea femeilor’s implicare în industria IT, precum și realizarea accesului la piața unică digitală. Avem, de asemenea, pentru a aborda toate barierele de reglementare, să se pregătească pentru 5G cu infrastructura necesară și să vină cu rezultate concrete, cu implicarea tuturor actorilor,”, a spus Ministrul.

Consiliul Atlantic Al SUA, împreună cu McKinsey &Company, organizează, joi, o conferință de lansare a raportului “creșterea Digital Pretendenți – cum digitizarea poate deveni următorul motor de creștere pentru România”.

Potrivit documentului, beneficiile economice potențiale de digitizare ar putea contribui la Romania’s, Produsul Intern Brut de 42 de miliarde EUR până în 2025. Experții consideră că România are o bază solidă pe care să se digitalizeze. Astfel, dimensiunea economiei digitale în România (6,9 la sută din PIB în 2016) este peste media din țările Central și Est Europene (CEE) de 6,5 la sută, dar în același timp este clar deviat de la ‘ Digital Pionierii’, cum ar fi Suedia (9%).

Cu 604 EUR/cap de locuitor, România este în spatele media ECE, unde media este de 746 EUR/cap de locuitor, și țările în Digital Pionierii – cu EUR 3,276/cap de locuitor. De asemenea, economia digitală în România a înregistrat o creștere de 10,8% pe an între 2012 și 2016, de aproape patru ori mai rapid decât UE’s “Big 5”.

Pe de altă parte, în ceea ce privește formarea profesională în domeniu, raportul citat arată că, de aproape opt ori mai mulți Români ar trebui să participe la cursuri de formare pentru a ajunge la nivelul de ‘Digital Pionierii’, care include țări precum: Belgia , Danemarca, Estonia, Finlanda, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Norvegia și Suedia.

The post ministrul Comunicațiilor: nu’t cred în programe concepute pentru a aduce înapoi Românii care trăiesc în străinătate; trebuie să facem România mai atractivă apărut pentru prima dată pe Business Review.

Ministrul comunicațiilor: nu cred în programele concepute pentru a aduce înapoi Românii care trăiesc în străinătate; trebuie să facem România mai atractivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *