De crăciun ca pe o afacere: Turistii cheltuit 18 milioane de EURO

DISTRIBUIE

De crăciun ca pe o afacere: Turistii cheltuit 18 milioane de EURO

Mai mult decât 139,000 turiști români cheltuit aproximativ 18 milioane de euro la nivel national destinații în timpul vacanței de Crăciun, potrivit unei analize a Federației române de Turism Angajatori (IMM).

“Un număr de mai mult de 139,000 Românii au petrecut o vacanță de Crăciun în acest an în locații în România, unde au cheltuit aproximativ 18 milioane de euro pe cazare, masă și distracție. Potrivit pentru IMM, mediu de cheltuieli de turisti care au preferat stațiunile românești au reprezentat aproximativ 570 de lei pe sejur, sumă care acoperă doar cazare si masa incluse în ofertele turistice, ceea ce reprezintă o creștere de 14% în ultimul an. Cheltuielile suplimentare cu privire la călătorie și de distracție au reprezentat o medie de 500 de lei pe sejur pentru fiecare turist,”, potrivit unui comunicat al IMM, miercuri, a trimis AGERPRES.

în Acest an, de Crăciun și de Anul Nou’s Eve reprezintă ultima ocazie pentru Românii încă mai au bilete de vacanta, care expiră la sfârșitul anului să le folosească. Astfel, mulți Români au ales să-și petreacă vacanța în țară, cu numărul de turiști care optează pentru stațiunile interne au crescut cu 14 procente.

“Ca de Crăciun în acest an, urmat imediat după week-end și aprobat de Guvern zile libere pentru bugetari, cererea a fost chiar mai mare și numărul Românilor care au riscat și și-a folosit bilete de vacanta aleg să-și petreacă cinci zile libere departe de casă a fost, de asemenea, mai mare,” Dragoș Răducan, FEDERAȚIA executiv, prim-vicepreședinte, a spus.

cei Mai mulți turiști vrut să-și petreacă Crăciunul într-un mod tradițional, cu cele mai solicitate unități de cazare în această perioadă a anului, fiind rurale, pensiuni, unde rata de ocupare a depășit 90%, ca aproximativ 55.000 de turiști au fost cazați în astfel rurale pensiuni. Cele mai dorite destinatii din mediul rural au fost Bran, Maramures, Bucovina și zona Sibiului, unde gazdele de la pensiuni salutat turiștilor cu produse alimentare tradiționale și obiceiuri românești.

Întâmpinăm colindătorii jurul focului de tabara, costume tradiționale, obiceiurile asociate cu porc pentru sacrificare și sania trasă de cai sunt doar câteva dintre atracțiile în aceste domenii.

Tarifelor variat între 350 și 800 de lei de persoană, în funcție de fiecare turist’s, de destinație și de preferințe.

printre preferințele turiștilor pentru vacanta de iarna au fost unități de cazare în stațiunile balneare. Acestea au fost preferate de aproximativ 25.000 de turisti, din cauza gama larga de servicii oferite, cei mai mulți turiști aleg să se relaxeze la centrele spa sau la piscina.

Tarifele variau între 500 și 750 de lei de persoană pentru 3 zile, pentru un hotel de 3 stele.

stațiunile montane salutat aproximativ 24.000 de turiști de Crăciun. Pârtiile de schi amenajat pe Valea Prahovei și în alte stațiuni montane au fost pregătite pentru schiori și snowboard iubitori, precum și pentru copiii care au dorit să aibă o plimbare cu sania.

În acest domeniu, tarifele au fost între 500 și 900 de lei pe o persoană, în funcție de nivelul de confort, servicii și numărul de zile.

La fel ca anul trecut, Românii care au ales să-și petreacă sărbătorile de Crăciun în străinătate, în diferite destinații exotice, cu vreme caldă, sau în city break în țările Europene.

Cele mai căutate destinații din Europa au fost statiunile din Austria, Bulgaria, Elveția sau Franța, dar pe lângă sporturile de iarnă, au atras, de asemenea, turisti cu târguri de Crăciun și evenimentele tematice.

În ceea ce privește destinațiile exotice, majoritatea Românilor au ales Dubai, Egipt sau Maroc. Au petrecut între 500 și 3.000 de euro pe persoane în astfel de destinații, în funcție de fiecare turist’s cere.

Potrivit pentru IMM, datele sunt aproximative și au fost obținute pe baza estimărilor furnizate de membri ai Federației și ancheta care a luat în considerare un număr semnificativ de operatori de turism.

 

Pe post de Crăciun ca pe o afacere: Turistii cheltuit 18 milioane de EURO appeared first on Business Review.

De crăciun ca pe o afacere: Turistii cheltuit 18 milioane de EURO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *