China posturi mai lent de creștere economică din 1990

DISTRIBUIE

economia Chinei a crescut cu 6,6 la sută în 2018, cel mai lent ritm din 1990, pe fondul război comercial cu Statele Unite, creând temeri că încetinirea ar putea amenința creștere la nivel mondial, potrivit The Guardian.

A doua mare economie a lumii a crescut cu 6,4 la sută în trimestrul al patrulea al anului 2018, un nivel de văzut ultima oară, la începutul anului 2009, în timpul crizei financiare globale.

„Am văzut că există schimbări în stabilitate, îngrijorarea cu privire la aceste modificări. Mediul extern este complicată și severă. Economia se confruntă cu o presiune în jos”, a spus Ning Jizhe, director al Chinei Biroul Național de Statistică, adăugând că economia Chinei a rămas „echilibru general”.

încetinirea pune presiune pe țară pentru a ajunge la o înțelegere cu Statele Unite, în scopul de a pune capăt deteriorarea război comercial.

În trecut, China a fost în măsură să consolideze slăbirea creșterii economice globale, dar cele mai recente cifre sugerează că nu va mai face așa.

încrederea Consumatorilor și a întreprinderilor în China au fost reduse prin măsurile guvernamentale și comerciale de război. În ultimele luni, cheltuielile de consum, industria prelucrătoare producția și investițiile au atins minime record. Cu toate acestea, guvernul nu a introdus încă orice măsuri de stimulare, cum a făcut în 2009, care a crescut de risc în sistemul financiar.

în Plus, mulți economiști sunt sceptic din China oficial cifrele PIB-ului – unele estimează că creșterea reală ar putea fi mai aproape de jumătate decât ceea ce guvernul a raportat.

„China PIB-ul oficial numărul este întotdeauna o ficțiune, dar datele patrulea trimestru a fost unul deosebit de agresiv ficțiune”, a spus Leland Miller, directorul executiv al China Bej Carte.

post China posturi mai lent de creștere economică din anul 1990 a apărut mai întâi pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *