București verzi-certificate de proiecte imobiliare proprietari ar putea primi stimulente fiscale începând de anul viitor

DISTRIBUIE

București verzi-certificate de proiecte imobiliare proprietari ar putea primi stimulente fiscale începând de anul viitor

2019 ar putea aduce o serie de schimbări semnificative pe piata imobiliara romaneasca, si ar putea fi un an de transformare a lua în considerare cele mai importante tendințe în ceea ce privește certificarea verde segment.

„La începutul acestui segment’s, de dezvoltare, de acum 10 ani, obținerea unui durabilă certificatul a fost în cele mai multe cazuri, o decizie de marketing pentru birou dezvoltatorii proiectului. Dar în ultimii ani și în acest moment el a devenit un cost eficienta metoda – fie că este vorba de centre comerciale sau fabrici – un criteriu obligatoriu pentru selectarea o clădire de birouri și o metodă pentru creșterea valorii unui activ imobiliar. Și principiile dezvoltării durabile va fi obligatoriu pentru toate dintre noi în viitorul apropiat”, explică Răzvan Nica, BuildGreen managing director, lider de consultant în materie de construcții durabile de design, dezvoltare și certificare în România.

Astfel, în 2019 va fi caracterizat în principal prin modificări care dezvoltatorii, indiferent de destinația lor proiecte, va trebui să pună în aplicare în scopul de a minimiza impactul acestora asupra mediului și ocupanții clădirilor.

Strategia UE 2020 vizează o reducere cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră față de 1990, o pondere de 20% energie produsă din surse regenerabile de energie și o creștere cu 20% a eficienței energetice. Obiectivul pe termen lung este de a reduce emisiile de gaze cu efect de 100% până în 2050 și a decarboniza întregul stoc de clădiri, care reprezintă 36% din totalul emisiilor de dioxid de carbon.

în Conformitate cu aceste noi reglementări, care va deveni obligatorie pentru toate clădirile livrate după 2020, poate fi realizat printr-o eficiență mai mare de echipamente puse în aplicare în clădiri, prin instalarea de înaltă performanță de aer condiționat și de ventilație soluții și folosind soluții și principii, cum ar fi lumina naturală orientare, izolație termică eficientă și ventilație naturală.

utilizarea Pe scară largă a principiilor dezvoltării durabile pentru clădiri nou construite vor fi dublate în 2019, prin creșterea semnificativă a „În Uz”/”Operaționale & Întreținere” certificate pentru proiectele deja livrate.

Această creștere va fi înregistrată în contextul în care proprietarii acestor proiecte, a livrat peste cinci ani în urmă, doresc să rămână competitive pentru potențialii chiriași la noi, mai eficiente și atractive proiecte. Astfel, acest lucru ar putea duce la o triplare a certificatelor verzi emise ca mai multe și mai multe centre comerciale sau cladiri de birouri va suferi ample lucrări de renovare, potrivit BuildGreen de date.

tot mai mare accent pe bunăstarea și confortul angajaților, prin implementarea de BINE certificare principii vor fi finalizate în 2019, prin răspândirea de fit-out certificate, care reprezintă o certificare a închiriat spațiul și modul în care chiriașii aranja. „Puteți avea un bine-dezvoltate în conformitate cu normele de dezvoltare durabilă, și un chiriaș care aranjează într-un total ineficient mod, parțial anularea beneficiile de clădirea în sine”, adaugă Răzvan Nica.

accesorii și soluții tehnice pentru reducerea zgomotului, o luminozitate sporita si un performant sistem de ventilație sunt cele mai frecvent utilizate soluții pentru reducerea costurilor și o creștere semnificativă în confort pentru ocupanți.

2019 și anii următori vor aduce, de asemenea, o răspândire a principiilor dezvoltării durabile pe segmentul rezidențial și mai mult și mai multe proiecte rezidentiale va durabilă a obține un certificat, o modalitate eficientă de a în mod clar certifica calitatea unui proiect în comparație cu alte proiecte fără un certificat verde.

dezvoltarea durabilă certificare domeniu ar putea duce în viitorul apropiat la extinderea stimulentelor fiscale oferite verde proiectului de proprietari din Bucuresti. În acest moment, proprietarii de durabilă a dezvoltat proiecte în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara beneficia de reduceri de până la 50 la sută anual al impozitelor pe proprietate, o caracteristică care ar putea fi adoptat, de asemenea, în București.

Ultimul, dar nu cel mai puțin, în 2019 ar putea aduce, de asemenea, primul BREEAM Restante certificat pentru un proiect in Romania, cel mai înalt nivel de certificare existente pentru acest sistem. În acest moment, pentru certificarea LEED sistem sunt mai multe Platina obținute – cel mai înalt nivel existent pe LEED sistem.

Toate aceste tendințe se vor manifesta într-un context general în care piata imobiliara romaneasca este din ce în ce mai mature, care, de asemenea, va fi realizat printr-o creștere a numărului de durabilă certificatele obținute industrial și logistic proiecte și răspândită de BINE și MARGINEA certificari.

Toate aceste schimbări vor avea loc după peste 30 de proiecte obținute durabilă certificat în 2018, în România, conform BuildGreen a datelor, compania fiind implicată în mai mult de jumătate din aceste proiecte, de la Unirii Vedere si Marca proiecte de birouri la noua fabrica Arctic de la Targoviste.

compania A fost implicată în sustenabilă a procesului de certificare a peste 150 de imobiliare și proiecte industriale, reprezentând aproximativ 3,7 milioane de metri pătrați și un ansamblu de investiții valoare de aproximativ 6 miliarde de EURO.

post Bucuresti’s verzi-certificate de proiecte imobiliare proprietari ar putea primi stimulente fiscale începând de anul viitor appeared first on Business Review.

București verzi-certificate de proiecte imobiliare proprietari ar putea primi stimulente fiscale începând de anul viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *