Bursa de valori bucurești se ridică pentru a doua zi într-un rând

DISTRIBUIE

Bursa de valori bucurești se ridică pentru a doua zi într-un rând

principalilor indici de bursa de Valori București (BVB) parțial reversibile pierderile anterioare pentru cea de-a doua piață de sesiune într-un rând joi ca investitorii să-și recapete interesul în băncile locale și firme de energie, în ciuda îngrijorărilor cu privire la noile taxe introduse de guvern în 2019.

La 4:00 PM, BET, indicele inclusiv principalele 15 companii listate pe piață, a câștigat 0.35% pentru 7,479.42 de puncte. Banca Transilvania, care a pierdut mai mult de 20 la sută din valoarea sa de săptămâna trecută, a crescut, luni, cu 0,75 la sută, în timp ce BRD a câștigat 0,7 la sută.

firme de Energie sunt, de asemenea, pe cale de recuperare. Monopolul de stat Transelectrica acțiuni apreciat cu 3%.

Romgaz, una dintre cele mai mari companii de stat, a crescut cu 0,5 la sută recuperarea unele de săptămâna trecută pierderi. Cu toate acestea, OMV Petrom, controlată de grupul austriac OMV, a pierdut cu 1 la sută.

Negru miercuri

miercuri, după anunțarea de noi taxe asupra băncilor, plafonarea prețului la gaze și schimbări majore în ceea ce privește sistemul de pensii private, BVB principalilor indici și acțiuni s-a prăbușit într-unul din cele mai proaste zile în piața de capital din românia este istorie.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din românia în funcție de active, a pierdut 19.9 la sută la închiderea pieței sesiune, în timp ce BRD-Groupe Societe Generale a scăzut cu 16,6 la sută, într-o sesiune numit de către analiști și jurnaliști „miercurea Neagră.”

Acest lucru înseamnă că investitorii au pierdut aproape 3 miliarde de EURO într-o singură zi. După 3 zile în roșu (de miercuri până vineri), Banca Transilvania e valoarea a scăzut în 3 zile cu mai mult de 500 de milioane de EURO, de la RON 11.3 miliarde EUR (2.43 miliarde de euro) pentru RON 8.85 miliarde de euro (1,9 miliarde EUR).

OMV Petrom valoarea a scăzut în aceeași perioadă de LEI 19.7 miliarde de euro (4,2 miliarde EUR) pentru RON 16.3 miliarde de euro (3,5 miliarde de EURO).

Autoritatea De Supraveghere Financiară (ASF), a căror șefi au fost impuse de către principalul partid de guvernământ, a anunțat că va verifica toate tranzacțiile efectuate în ziua de dinaintea prăbușirii pieței de valori pentru eventuale informații din interior.

 

The post bursa de valori București se ridică pentru a doua zi într-un rând apărut pentru prima dată pe Business Review.

Bursa de valori bucurești se ridică pentru a doua zi într-un rând

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *