Bursa de valori bucurești inversează parțial pierde ca băncilor creștere de acțiuni

DISTRIBUIE

Bursa de valori bucurești inversează parțial pierde ca băncilor creștere de acțiuni

principalilor indici de bursa de Valori București (BVB) inversează luni unele de săptămâna trecută pierderi ca investitorii să-și recapete interesul în băncile locale, firme de energie, în ciuda îngrijorărilor cu privire la noile taxe introduse de guvern în 2019.

La 2:00 PM, BET, indicele inclusiv principalele 15 companii listate pe piață, a câștigat 7.05% a 7,455.99 de puncte. Banca Transilvania, care a pierdut mai mult de 20 la sută din valoarea sa de săptămâna trecută, a crescut, luni, cu 11,9 la sută, în timp ce BRD a câștigat 11.85%.

firme de Energie sunt, de asemenea, pe cale de recuperare. De stat Nuclearelectrica acțiuni apreciat cu 1,3 la sută.

Romgaz, una dintre cele mai mari companii de stat, a crescut cu 3 la sută recuperarea unele de săptămâna trecută pierderi, în timp ce OMV Petrom, control de către OMV din Austria, a câștigat 10.7 la sută.

Negru miercuri

miercuri, după anunțarea de noi taxe asupra băncilor, plafonarea prețului la gaze și schimbări majore în ceea ce privește sistemul de pensii private, BVB principalilor indici și acțiuni s-a prăbușit într-unul din cele mai proaste zile în piața de capital din românia este istorie.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din românia în funcție de active, a pierdut 19.9 la sută la închiderea pieței sesiune, în timp ce BRD-Groupe Societe Generale a scăzut cu 16,6 la sută, într-o sesiune numit de către analiști și jurnaliști „miercurea Neagră.”

Acest lucru înseamnă că investitorii au pierdut aproape 3 miliarde de EURO într-o singură zi. După 3 zile în roșu (de miercuri până vineri), Banca Transilvania e valoarea a scăzut în 3 zile cu mai mult de 500 de milioane de EURO, de la RON 11.3 miliarde EUR (2.43 miliarde de euro) pentru RON 8.85 miliarde de euro (1,9 miliarde EUR).

OMV Petrom valoarea a scăzut în aceeași perioadă de LEI 19.7 miliarde de euro (4,2 miliarde EUR) pentru RON 16.3 miliarde de euro (3,5 miliarde de EURO).

Autoritatea De Supraveghere Financiară (ASF), a căror șefi au fost impuse de către principalul partid de guvernământ, a anunțat că va verifica toate tranzacțiile efectuate în ziua de dinaintea prăbușirii pieței de valori pentru posibile în interiorul informatii.

Lăcomia taxe, noi impozite pentru energie și telecomunicații firme

În seara zilei de marți, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că guvernul român va introduce o taxă pe activele bancare de 0,9 la sută de la 1 ianuarie 2019, și va pac retail si corporate prețului la gaze de la 68 RON/Mwh.

stresată în timpul prezentării sale și refuzând să răspundă la întrebările reporterilor, la sfârșitul lui discurs lung, Teodorovici a prezentat noua taxă pe activele bancare ca o „taxă pe lăcomie.”

vineri seara, noile măsuri au fost aprobate de către guvern într-o ședință extraordinară.

ROBOR menținut la peste 3 la sută în România, în cea mai mare parte a acestui an, inflația a crescut la cel mai înalt nivel în UE, astfel că băncile vor trebui să plătească o 0.9%-impozit pe bunuri în cazul în care măsura este impusă de la începutul anului viitor.

ministrul Finanțelor A mai spus că guvernul va plafona prețul gazelor interne la 68 RON/Mwh pentru retail si corporate piețele interne deopotrivă, și a impus taxe speciale de 2 la sută din cifra de afaceri a companiilor energetice și de 3% pentru companii de telecomunicații.

Experții spun că plafonarea internă a prețurilor la gaze naturale va lovi greu principalii doi producători de gaze din România, Romgaz și OMV Petrom, și va limita investițiile în câmpuri de gaze, în timp ce avantajele pentru consumatori de vânzare cu amănuntul sunt doar pe termen scurt.

legislația UE în domeniul concurenței interzice astfel de practici și energie directive impun o liberalizare a prețurilor la gaze, pe care România a făcut deja până în aprilie 2017.

Dacă propunerea trece, România ar putea risc proceduri de infringement de către Comisia Europeană.

de asemenea, Experții susțin că o astfel de măsură va favoriza importurile de gaze din Rusia.

Gospodării în România a plătit în 2017 cele mai mici prețuri pentru gaze și cea de-a cincea mai mici prețuri pentru energie electrică între cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, potrivit Eurostat.

guvernul nu a lansat până acum un proiect de buget pentru anul 2019 și mulți experți spun că nu are bani pentru a-și finanța creșterea cheltuielilor privind funcționarilor publici salariile și pensiile.

The post bursa de valori București inversează parțial pierde ca parts băncilor creștere appeared first on Business Review.

Bursa de valori bucurești inversează parțial pierde ca băncilor creștere de acțiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *