Bursa de valori bucurești accidente ca investitorii să vă faceți griji despre noi taxe în 2019

DISTRIBUIE

Bursa de valori bucurești accidente ca investitorii să vă faceți griji despre noi taxe în 2019

principalilor indici de bursa de Valori București a scăzut cu mai mult de 7 la sută, miercuri dimineață, după anunțarea de noi taxe asupra băncilor, plafonarea prețului la gaze și schimbări majore în ceea ce privește sistemul de pensii private. Cele doua mari banci listate la BVB, a pierdut mai mult de 10 la sută din valoarea lor.

La 10: 30, indicele BET, inclusiv zece mari companii pierdut 7,5 la sută.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din românia în funcție de active, a pierdut 13 la sută de la începutul de piață sesiune, în timp ce BRD-Groupe Societe Generale a scăzut cu 10,2 la sută.

În seara zilei de marți, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că guvernul român va introduce o taxă pe activele bancare de 0,9 la sută de la 1 ianuarie 2019, și va pac retail si corporate prețului la gaze de la 68 RON/Mwh,

stresată în timpul prezentării sale și refuzând să răspundă la întrebările reporterilor, la sfârșitul lui discurs lung, Teodorovici a prezentat noua taxă pe activele bancare ca o „taxă pe lăcomie.”

„Băncile să plătească 2% rata dobânzii, în medie, pentru economii, dar ia 8 la sută pentru creditele”, a declarat ministrul a susținut.

Potrivit discursul său, așa-numitul „impozit pe lăcomia” va depinde de 3 luni și 6 luni ROBOR niveluri, fiind cuprinsă între 0,2 la sută din active pentru ratele ROBOR între 1,5 și 2 la sută, cu 0,4 la sută pentru ROBOR între 2 și 2,5%, cu 0,6 la sută – de 2,5-3% și 0,9 la sută – între 3 și 3,5 la sută.

ROBOR menținut la peste 3 la sută în România, în cea mai mare parte a acestui an, inflația a crescut la cel mai înalt nivel în UE, astfel că băncile vor trebui să plătească o 0.9%-impozit pe bunuri în cazul în care măsura este impusă de la începutul anului viitor.

The post bursa de valori București accidente ca investitorii să vă faceți griji despre noi taxe în 2019 apărut pentru prima dată pe Business Review.

Bursa de valori bucurești accidente ca investitorii să vă faceți griji despre noi taxe în 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *