Brexit: Ce se întâmplă în continuare?

DISTRIBUIE

Dupa ce a suferit o înfrângere istorică în parlament peste Brexit înțelegere privind marți, marea BRITANIE PM Theresa May, a supraviețuit unui vot de încredere de la Deputați miercuri. Deci, ce urmează?

Liderii partidelor parlamentare sunt invitați să îndeplinească în mod individual cu Theresa May. Cu toate acestea, liderul partidului Muncii Jeremy Corbyn a refuzat să se întâlnească cu excepția cazului în care ea are posibilitatea de a o face Brexit de pe masă complet.

Poate guvernul trebuie să contureze un plan B pentru Brexit de 21 ianuarie. Deputații și-ar putea propune, de asemenea, planuri alternative printr-o serie de modificări.

Potrivit BBC, există șase mișcări posibile:

Un al doilea vot pe afacere – Theresa May este de gând să discute cu politicienii din toate partidele să încercați să obțineți sprijin pentru ea Brexit plan, și ea este, de asemenea, de așteptat pentru a încerca să se întoarcă la negocieri cu liderii UE pentru a obține modificări minore. Cu toate acestea, nu există nici o garanție că Deputații vor vota in favoarea a doua oară.

O renegociere a face (care liderii UE au spus că nu este o opțiune) – un complet de renegociere ar lua o cantitate semnificativă de timp și ar putea necesita o extensie de Art. 50. UE pare să fi deschis la o extindere, dar s-ar putea să nu fie dispuși să facă un complet de renegociere a face.

alegeri generale – Theresa May-ar putea vedea de alegeri generale anticipate ca cel mai bun mod de a ieși din impas și de a obține un mandat politic pentru o afacere. Acest lucru ar fi, probabil, de asemenea, duce la o prelungire a Articolului 50 dincolo de 29 Martie. Două treimi din Deputații trebuie să aprobe alegeri generale anticipate.

Un al doilea referendum Brexit – Deoarece nu este suficient timp pentru a organiza un nou referendum de 29 Martie, acest scenariu ar fi cu siguranță nevoie de un Articol de 50 de prelungire. Un nou act legislativ este necesar pentru un alt referendum și nu poate fi grăbit prin, la fel de actuale legile sunt foarte stricte și Comisia Electorală are nevoie de timp pentru a consilia cu privire la cauză. Experții spun că timpul minim pentru ca un referendum să fie organizat ar fi 22 de săptămâni.

o Altă moțiune de cenzură în luna Mai guvernul – Muncii a spus că ar putea apela în continuare un vot de neîncredere în guvern. Dacă o majoritate de Parlamentari au votat pentru moțiune, a 14-a zi începe numărătoarea inversă atunci când actualul guvern sau o alternativă unul are pentru a câștiga Parlamentari încredere, în caz contrar alegerile generale ar fi sunat.

Nu-afacere Brexit – Daca alta solutie nu este găsit, implicit este o afacere Brexit, ceea ce înseamnă că marea BRITANIE va părăsi UE, pe 29 Martie, fără nici o perioadă de tranziție. Parlamentarii sunt de așteptat pentru a încerca să oprească o afacere scenariu.

Alte scenarii

Curtea Europeană de Justiție a decis în decembrie că va fi legal pentru marea BRITANIE de a revoca unilateral Articolul 50 și eficient anula Brexit. Cu toate acestea, este mult mai probabil ca un nou referendum ar fi numit înainte de se poate întâmpla așa ceva.

Theresa May-ar putea, de asemenea, demisia, care ar declanșa un Conservator conducerea campaniei și numirea unui nou PM. Cu toate acestea, noul PM-ar confrunta cu aceleași opțiuni pentru Brexit enumerate mai sus.

 

 

post Brexit: Ce se întâmplă în continuare? apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *