BR SPECIALE! Durabilă acasă: o noutate că a devenit un trend în România

DISTRIBUIE

conceptul de durabilă domiciliu este relativ nou, nu numai pe piața rezidențială românească, dar pe toate piețele, în Europa și în altă parte. Britanic-certificate BREEAM a lansat un program pentru case numai în 2016, iar România este primul proiect rezidențial în procesul de realizare verde de certificare este Impactul e Luxuria Residence, din București.

De Anda Sebesi & Razvan Zamfir

între Timp, producător Unite Proprietăți folosește Consiliul român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) sistem – Case Verzi pentru a certifica proiecte rezidentiale sale.

RoGBC verde sistem de certificare a fost lansat în 2014 și a fost timp de mai mulți ani, singura opțiune pentru dezvoltatorii care au dorit să dezvolte un proiect rezidential cu verde de certificare.eanwhile, producător Unite Proprietăți folosește Consiliul român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) sistem – Case Verzi pentru a certifica proiecte rezidentiale sale.

„Există, de asemenea, persoane fizice, arendașii, de exemplu, care stiu ce certificare înseamnă și cere pentru ea. BREEAM a lansat, în 2016, un plan pentru piața rezidențială. De aceea, multe proiecte nu au certificari. Doar acum, cu un valabilă schema, se vor schimba lucrurile. Cred că vor exista mai multe proiecte atestat în viitorul apropiat, pentru că aceasta este o tendință,” Ravan Nica, proprietar al Buildgreen, a spus BR.

certificate Verzi, masura amprenta de carbon și a eficienței energetice, care reprezintă aproximativ 40 la sută din raportul final. Ei au, de asemenea, să evalueze nivelul de poluare generat de clădire, de drenaj și sisteme de tratare a apei și așa mai departe.

muguri Verzi

Amber Gardens este unul dintre proiecte rezidentiale al cărui producător, Alesonor, acordă o atenție la verde cerințe. Proiectul include control de la distanță de temperatura, lumini, camere de supraveghere, panouri solare pentru apa calda, panouri fotovoltaice, un inovator sistem de iluminat cu LED, anti-îngheț a sistemului de protecție, 90 la suta consum redus de energie comparativ cu o casa conventionala, plus alte facilități, care sunt de așteptat pentru a salva 50.000 de EURO, pe termen lung costurile de întreținere.

un Alt exemplu este Cartierul Solar. Producător Ad Astra Partners este construit primul complex rezidential din Romania dotat cu panouri solare fotovoltaice, care va ajuta pentru a reduce costurile de trai și a amprentei de carbon a clădirilor.

Și principiul de locuințe durabile și va evolua în română piata rezidentiala, spun jucătorii, mai ales pe termen mediu-mare segment, nu numai pentru că unii dezvoltatori încearcă să adopte tendințe, dar pentru că cei mai mulți cumpărători doresc să trăiască într-curat, case verzi, și să păstreze cheltuielile lor de viață cât mai scăzut posibil.

„cererea pentru locuințe durabile și a crescut, în principal atunci când este vorba de mari proiecte care implică atât ingineri cât și investitorilor străini, cu experiență internațională. Este vorba despre zonele rezidențiale sau clădiri colective”, a spus Ioana Oncea, arhitect la Cubicular Studio de Design. Potrivit ei, persoane cu venituri foarte mari sunt principala țintă pentru astfel de case în prezent în România.

în ceea ce privește costurile, Oncea spune că, dacă pentru un tradițional 160 mp acasă investiția pornește de la EUR 90.000 de, o atitudine mai responsabilă față de mediul înconjurător, sănătate, reciclarea și utilizarea eficientă a resurselor naturale crește suma de cel puțin 55 la sută. „Prețul de 160 mp durabilă domiciliu poate începe de la 190.000 de EURO și poate depăși 500.000 de EURO. Este dificil de a estima o valoare maximă a investițiilor pentru o astfel de casa pentru că toată lumea are un mod specific de a defini conceptul de lux și mobilier”, a adăugat arhitectul.

Principiile unei dezvoltări durabile acasă

  • Energia autonomie de până la 100% prin utilizarea de surse regenerabile: geotermală, solară, eoliană, și minimizarea pierderilor;
  • Îmbunătățirea calității aerului prin ventilație naturală de acasă și reducerea costurilor prin utilizarea unui sistem de recuperare a căldurii;
  • Folosind materiale reciclate, cum ar fi lemn sau piatră;
  • impact Minim asupra mediului înconjurător, încurajarea de mers pe jos de a face conexiuni cu rețeaua de transport public;
  • orientarea clădirii în funcție de punctele cardinale, iluminat natural și plantarea de arbori cu frunze late.

post BR SPECIALE! Durabilă acasă: o noutate că a devenit un trend în România appeared first on Business Review.

BR SPECIALE! Durabilă acasă: o noutate că a devenit un trend în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *