BR Exclusiv! Oficial al Băncii naționale privind noua taxă pentru bănci: „lăcomia aparține colector. Băncile nu-și pot influența ROBOR, inflația nu”

DISTRIBUIE

BR Exclusiv! Oficial al Băncii naționale privind noua taxă pentru bănci: „lăcomia aparține colector. Băncile nu-și pot influența ROBOR, inflația nu”

Adrian Vasilescu, consilier al Guvernatorului din România’s Băncii Naționale (BNR), Mugur Isărescu, a declarat pentru Business Review, că Guvernul are dreptul Constituțional de a stabili impozitare, dar el da vina pe stat’s, pret regulamentul pentru inflație ridicată și un nivel ridicat atins de România’s, de pe piața monetară rata mare de niveluri (ROBOR).

Potrivit lui Adrian Vasilescu, “taxa pentru lăcomia” dacă pe nedrept asociat cu băncile, deoarece financiare instituții private au nici o influență asupra ROBOR’s creștere, inflația. “ROBOR niveluri sunt stabilite de realitatea economică a economiei. O țară cu inflație ridicată va avea rate ale dobânzii ridicate. Face acest lucru într-adevăr lăcomia aparțin băncilor, sau, de fapt, aparține colector (n. roșu. Guvernul), iar băncile trebuie să plătească prețul de ratele înalte ale inflației?”, Adrian Vasilescu, a declarat retoric. Potrivit lui, problemele create de inflație au fost generate de șocurile de autoritățile publice’ modul de reglementare a prețurilor la energie.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat marți seară că guvernul român urmează în Ungaria pași și va introduce o taxă pe activele bancare de 0,9 la sută de la 1 ianuariest, 2019 și va pac retail si corporate prețului la gaze de la 68 RON/Mwh, a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat marți seara, într-o conferință de presă.

stresată în timpul prezentării sale și refuzând să răspundă la întrebările reporterilor, la sfârșitul lui discurs lung, Teodorovici a prezentat noua taxă pe activele bancare ca o „taxă pe lăcomie.”

„Băncile să plătească 2% rata dobânzii, în medie, pentru economii, dar ia 8 la sută pentru creditele”, a declarat ministrul a susținut.

Potrivit discursul său, așa-numitul „impozit pe lăcomia” va depinde de 3 luni și 6 luni ROBOR niveluri, fiind cuprinsă între 0,2 la sută din active pentru ratele ROBOR între 1,5 și 2 la sută, cu 0,4 la sută pentru ROBOR între 2 și 2,5%, cu 0,6 la sută – de 2,5-3% și 0,9 la sută – între 3 și 3,5 la sută.

ROBOR menținut la peste 3 la sută în România, în cea mai mare parte a acestui an, inflația a crescut la cel mai înalt nivel în UE, astfel că băncile vor trebui să plătească o 0.9%-impozit pe bunuri în cazul în care măsura este impusă de la începutul anului viitor.

post BR Exclusiv! Oficial al Băncii naționale privind noua taxă pentru bănci: “lăcomia aparține colector. Băncile pot’t influența ROBOR, inflația nu” appeared first on Business Review.

BR Exclusiv! Oficial al Băncii naționale privind noua taxă pentru bănci: „lăcomia aparține colector. Băncile nu-și pot influența ROBOR, inflația nu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *