BR ANALIZĂ. România e în top zece M&O tranzacții în 2018 depășește suma de 1,5 miliarde de euro

DISTRIBUIE

BR ANALIZĂ. România e în top zece M&O tranzacții în 2018 depășește suma de 1,5 miliarde de euro

top 10 a raportat tranzacții de peste 100 de milioane de EURO din 2018 sunt din diferite sectoare, cu real estate, tehnologie și pharma fiind cel mai bine reprezentat cu două tranzacții în fiecare, completat de agricultură, servicii bancare, telecomunicații și transporturi, fiecare cu câte unul. Valoarea totală a celor mai mari zece M&a tranzacțiilor este de aproximativ 1,5 miliarde de EURO, inclusiv Vodafone’s preluare a UPC România, a căror valoare a fost secretă.

Potrivit Ioana Filipescu, M&Consultant Partener la Deloitte România, compania a inclus doar tranzacțiile pe care le consideră a fi mai mare decât valoarea de referință.

1. Vânzarea de Zentiva de către Sanofi la Apariția – estimat la suma de 287 de milioane de euro;

2. Achiziționarea de Agricost de Al Dahra – 200 de milioane de EURO;

3. De fratii Paval’ achiziționarea de Pod, clădire de birouri din Forte Partners – 200 de milioane de EURO;

4. Cea de-a treia rundă de UiPath de finanțare, condus de Sequoia Capital – de 194 de milioane de euro;

5. Vânzarea de Oregon Park pentru Leu’s Cap de Investiții – 170 milioane EUR;

6. Ta doua rundă de UiPath de finanțare, condus de Accel, Capitala G & Kleiner Perkins Caufield &Byers – 153 milioane EUR;

7. Vânzarea a 6 la sută din acțiuni BCR deținute de SIF Oltenia la Erste Group – 140 milioane EURO;

8. De vanzare Urgent Cargus de catre Abris să Mid Europa – estimat la 120 de milioane EUR;

9. Achiziționarea de Farmexim și help Net de Phoenix Grup – estimat la aproximativ 100 de milioane de EURO

10. Achiziționarea de Liberty Global (UPC Romania) acțiuni sau părți sociale în România prin Vodafone – nu trebuie divulgate valoare.

Cele mai spectaculoase tranzacții

ar fi dificil de a evalua tranzacția în care Vodafone a preluat portofoliul European al Liberty Global, care include UPC România, deoarece nu sunt bani traversat granița cu românia, astfel încât este imposibil de a estima o valoare care’s chiar aproape de cea reală.

Cea mai spectaculoasă tranzacție a fost transferul de la români cea mai mare fermă, Agricost, EAU’s Al Dahra portofoliu, pentru 200 de milioane de EURO.

o Altă tranzacție interesantă care modifică tradiția este Paval frații’ Dedeman preluarea office project Pod dezvoltat prin Forte Partners în centru-vest de București, pentru 200 de milioane de EURO, în prima foarte importantă tranzacție imobiliară în cazul în care ambele companii implicate sunt români.

ceea Ce rămâne de văzut este dacă cele câteva zile care rămân până la sfârșitul anului va aduce noi tranzacții pe piață.

post BR ANALIZĂ. Romania’s top zece M&O tranzacții în 2018 depășește suma de 1,5 miliarde de euro appeared first on Business Review.

BR ANALIZĂ. România e în top zece M&O tranzacții în 2018 depășește suma de 1,5 miliarde de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *