Băncile din România să reacționeze la noile taxe: Bermudelor Pentagon, o „furtună perfectă” de la orizont; înghețat planurile de investiții, credit mai mici pentru economie

DISTRIBUIE

Băncile din România să reacționeze la noile taxe: Bermudelor Pentagon, o „furtună perfectă” de la orizont; înghețat planurile de investiții, credit mai mici pentru economie

principalele bănci din România au reacționat, vineri, la noile taxe impuse de guvern pentru acest an, spunând că aceste măsuri vor avea un impact enorm asupra activității de creditare și pe întreaga economie. Șefii principalelor bănci a declarat că noile taxe de risc generatoare de „o furtună perfectă” în economie, ca și planurile de investiții vor fi înghețate, activitatea de creditare va încetini și mai multe companii vor lupta pentru a supraviețui.

are nevoie Disperată de bani pentru a-și finanța creșterea cheltuielilor, guvernul a introdus recent o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, și acoperiți de retail si corporate prețului la gaze de la 68 RON/Mwh.

De asemenea, guvernul a impus taxe speciale de 2 la sută din cifra de afaceri pe firme de energie și de 3% pe companii de telecomunicații.

Raca dintre principalele bănci din România, a spus că impactul în economie va fi extraordinar.

„este un adevărat Bermuda Pentagon. Există trei inițiative care au trecut de Parlament, plus o altă inițiativă referitoare la banca de provizionare. Toate aceste inițiative care vin cu cadență de a crea premisele unei furtuni perfecte nu doar pentru sistemul bancar, dar și pentru economie. Numai ordonanța va fi suficient de puternic pentru a crea un tsunami,”, Sergiu Oprescu, președintele Asociației române a băncilor, a declarat într-o conferință de presă care a adus împreună pe băncile din România prin cele două asociații.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România în funcție de active, a estima, de asemenea, un impact imens de noile măsuri.

„Ne va reduce investițiile, tren mai puțini oameni. (…) Banca Transilvania a fost de planificare pentru a renova peste 200 de agentii. Asta înseamnă că zeci de firme de construcții nu va primi aceste contracte”, a declarat director general BT Omer Tetik a spus reporterilor.

Cea de-a doua-cea mai mare banca, BCR – controlat de Austria’s Erste Group, a avut o poziție similară. “Toate planurile noastre de investitii sunt acum în curs de revizuire,”, a declarat Sergiu Manea, BCR CEO.

guvernul nu a lansat până acum un proiect de buget pentru anul 2019 și mulți experți spun că nu are bani pentru a-și finanța creșterea cheltuielilor privind funcționarilor publici salariile și pensiile.

După primele 11 luni din 2018, deficitul public a fost de RON 26 miliarde de euro (5,6 miliarde EUR), sau 2,74 la sută din PIB-ul estimat. Deficitul pentru tot anul 2018 nu a fost încă lansat, dar unii oficiali au spus că nu a încălcat bugetul Uniunii Europene plafonul de deficit de 3 la sută din PIB.

Comisia Europeană a stabilit recent că România nu a luat nici o acțiune eficientă ca răspuns la recomandarea Consiliului din iunie, iar acum propune o recomandare revizuită de o ajustare structurală anuală de cel puțin 1 la sută din PIB în 2019.

Un recent BR analiza a arătat că ministerul de Finanțe a început să se simtă consecințele propriilor sale măsuri ca băncile și alți investitori sunt afișate mai mic interes în cumpărarea de obligațiuni suverane și cerând dobânzi mai mari.

post Băncile din România să reacționeze la noile taxe: Bermudelor Pentagon, o „furtună perfectă” de la orizont; înghețat planurile de investiții, credit mai mici pentru economie apărut pentru prima dată pe Business Review.

Băncile din România să reacționeze la noile taxe: Bermudelor Pentagon, o „furtună perfectă” de la orizont; înghețat planurile de investiții, credit mai mici pentru economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *