Inteligență artificială: Germanii nu văd nici un motiv să se teamă de roboți

DISTRIBUIE

Inteligența Artificială va transforma totul în casele noastre, în trafic sau la locul de muncă, în viitorul nu prea îndepărtat viitor. Smartphone-uri sunt deja echipate cu voce inteligent controlere, iar medicii sunt folosind-ul pentru a diagnostica afecțiuni medicale. Cu toate acestea, chiar dacă sistemele inteligente sunt deja în uz, majoritatea Germanilor (85%) încă nu avem o idee clară a scopurilor pentru care AI-ul este utilizat în prezent, potrivit unui Bosch sondaj.

Aproape același lucru poate fi spus despre modul în care publicul înțelege ceea ce AI este. Deși cei mai mulți dintre respondenți (82%) cunosc termenul de “inteligență artificială”, peste jumătate (53%) au doar o idee vagă a ceea ce înseamnă.

Acestea sunt rezultatele unui sondaj reprezentativ realizat de Bosch și Innofact Institut de Cercetare de Piață înainte de AI CON Simpozionului, a avut loc în Renningen, în apropiere de Stuttgart.

Vorbind despre AI CON, în cazul în care mai mult de 200 de experți au discutat despre oportunitățile și provocările de AI, Dr. Michael Bolle, director al Digital și Tehnologice Divizia de la Bosch, a spus: “mai multe sisteme inteligente forma noastră de zi cu zi de viață, cel mai important este să prezinte persoanele cu beneficiile oferite de aceste sisteme și, astfel, să încurajeze acceptarea de această tehnologie cheie. Trebuie să transmită mesajul că oamenii vor controla AI.”

Nici o teama de roboți

Un exemplu de cum AI putea beneficia de persoane este automatizat de management. Bosch se străduiește pentru transport rutier care se efectuează fără emisii, de accidente și de stres. Deoarece, în prezent, 9 din 10 accidente sunt atribuite erorilor umane, tehnologia inteligentă ar putea folosi AI în primul rând pentru a preveni aceste accidente. Legate de producție este un alt reprezentant al zonei de AI. Într-un sistem inteligent de fabrică, de oameni și mașini colaboreze ca o echipa inteligente. Roboții vor scuti oamenii de sarcini dificile și periculoase și de a învăța din experiență. Acest lucru va reduce volumul de muncă pentru oameni.

Bosch studiul a relevat că un număr mare de Germani cred că ar putea accepta o astfel de situație. Două treimi dintre respondenți, 67 la sută, cred că producția și mobilitatea va avea câștiguri enorme de inteligență artificială. Respondenții spun că sunt deschiși să colaborăm cu un robot, dacă ei vor prelua sarcini de rutină. Jumătate dintre respondenți ar putea imagina o astfel de situație și dedica timpul lor liber pentru a sociale sau activități creative. Opinii cu privire la utilizarea de AI variază în funcție de vârstă, și persoanele cu vârste între 18 și 29 de ani sunt grupul care vede aplicații AI ca potențial utile pentru smartphone-uri și gospodării.

Investigare sigur, robust și explicabil inteligență artificială

Bosch a înființat Bosch Centrul pentru Inteligență Artificială sau BCAI la începutul anului 2017 să se extindă AI competențe. O parte importantă a BCAI misiune este de a explora regulile pe care mașinile învăța și ce concluzii vor trage din aceste lecții. În scopul de a promova tinere talente în acest domeniu, Bosch va primii premiul Bosch pentru Tineri de Cercetare, Cercetători în domeniul AI, pentru prima dată, împreună cu o sumă de 50.000 de EURO.

“Suntem cercetarea în condiții de siguranță, robust inteligență artificială, care poate fi explicat. AI-ul va spori oameni’s abilitati, “, spune Profesorul Thomas Barnwell, Președinte, Divizia Bosch pentru Cercetare Avansată și Inginerie. Până la sfârșitul anului 2016, Bosch și-a unit forțele cu știință, de afaceri și partenerilor de guvernare pentru a configura Cyber Vale și stimularea cercetării în domeniul inteligenței artificiale.

Vorbind la AI CON, Profesorul Bernhard Scholkopf, director al Institutului Max Planck pentru Sisteme Inteligente în Tubingen, a spus: “Știință și industrie lucrează împreună în Cyber Valley pentru a crea un ecosistem de a atinge cea mai înaltă calitate de cercetare AI “Cyber Valea are scopul de a transforma rezultatele cercetării în lumea reală aplicații industriale cât mai repede posibil, atrage cercetători de înaltă calificare din întreaga lume pentru a Baden-Wurttemberg și de tren și să păstreze experți în AI.

Extinderea rețelei, îmbunătățirea schimbului de cunoștințe

BCAI și Cyber Valea Cercetare Alianța a organizat AI CON pentru prima dată în acest an. Evenimentul a adus împreună de top din industrie și experți de cercetare de la AI să exploreze posibilitățile și provocările inerente în această tehnologie. La conferință au participat și specialiștii Bosch Dr. Michael Bolle și Dr. Christoph Peylo (BCAI Director), Profesorul Bernhard Scholkopf, Lumea Autoritate de Planificare de la Institutul Max Planck pentru Automate de Învățare, precum și vorbitori de la Universitatea Carnegie Mellon din Statele Unite, Universitatea ETH Zurich, Elveția și Austria, Israel și marea BRITANIE.

Sondaj Structura: Pentru acest important studiu comandat de Bosch, Innofact Institut de Cercetare de Piață intervievat 1.022 de persoane din Germania cu vârste cuprinse între 18 și 69 de ani. Sondajul a fost realizat în octombrie 2018.

Pe post de Inteligență Artificială: Germanii nu văd nici un motiv să se teamă de roboți apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *