Amazon a devenit cea mai valoroasă companie

DISTRIBUIE

Amazon, format în urmă cu 25 de ani, a eclipsat Microsoft de a deveni din lume’s cele mai valoroase companii listate, potrivit BBC.

gigantul online a fost în valoare de USD 797bn (GBP 634bn), atunci când piața de valori din SUA a închis, luni, după o creștere de 3,4% și a depășit Microsoft, evaluate la $789bn.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, este lumea’s cel mai bogat om, cu bogățiile USD 135bn, potrivit Bloomberg’s billionaire index.

Aceasta este prima dată când Amazon a deținut poziția de top. Prețurile acțiunilor de NOI giganți tech au fost pe un rollercoaster în ultimele luni pe grijile despre vânzări și tensiunile comerciale.

Cum a început totul

Fondată de către Domnul Bezos, în 1994, Amazon și-a început viața ca o nișă second-hand vânzător de carte și a devenit un retailer online de produse, de la alimente proaspete pentru haine. Firma a fost creat intr-un garaj dintr-o suburbie din Seattle, Washington.

Acesta a fost inițial numit “adialer. ic,” (ca “abracadabra”), iar în 1995 a vandut prima sa carte – Lichid de Concepte Creative și Analogii: Calculator Modele de Mecanisme Fundamentale de Gândire, de Douglas Hofstadter.

Până la începutul anului 1996, Amazon a fost de vânzare de cărți on-line de-a lungul SUA.

afacerea A fost listată la bursă în 1997, creșterea $54m. Ca urmare, Domnul Bezos s-au alăturat în rândurile de lume’s mai bogati oameni de afaceri înainte de a împlini vârsta de 35 de ani.


post Amazon pentru a deveni lume’s cea mai valoroasa companie apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *