Alpha Bank pentru a lansa în valoare de 1 miliarde de obligațiuni ipotecare în România

DISTRIBUIE

Alpha Bank pentru a lansa în valoare de 1 miliarde de obligațiuni ipotecare în România

grupul financiar elen Alpha Bank se pregătește de lansarea de obligațiuni ipotecare primul program din România, potrivit băncii.

În 2001, Alpha Bank Romania a lansat primul său împrumut imobiliar, deschiderea pieței de finanțare pentru achiziționarea de locuințe prin credit bancar.

adunarea generală a acționarilor de Alpha Bank Romania a aprobat punerea în aplicare a unui program-cadru pentru obligațiuni ipotecare cu un plafon maxim de 1 miliard de EURO.

Potrivit băncii, obligațiuni ipotecare sunt comune soluție de finanțare pe piețele financiare internaționale, prin care banca încearcă să-și diversifice sursele de finanțare și inferior costul său mediu, atragerea de noi fonduri pentru dezvoltarea și extinderea activităților sale.

în Conformitate cu reglementările în vigoare, aceste obligațiuni sunt garantate cu un portofoliu de creanțe rezultate din ipotecare/imobiliare, contracte de investiții în curs de desfășurare.

lansarea de obligațiuni ipotecare în România’s pieței financiare ar putea îmbunătăți bank’s administrare a activelor și pasivelor, în sensul de o mai bună gestionare a scadențe între împrumuturi și atrase surse de finanțare.

În același timp, aceste instrumente vould costuri de finanțare mai mici pentru creditele ipotecare, de a crește gradul de intermediere financiară prin atragerea de economii externe și de a accelera dezvoltarea pieței de capital locale.

În Uniunea Europeană, aproximativ 27 la sută din credite ipotecare de la instituțiile financiare sunt finanțate prin obligațiuni ipotecare, o soluție comună utilizat de toate sistemele bancare din Europa.

postul Alpha Bank pentru a lansa în valoare de 1 miliarde de obligațiuni ipotecare în România appeared first on Business Review.

Alpha Bank pentru a lansa în valoare de 1 miliarde de obligațiuni ipotecare în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *