Aproape jumătate dintre Români doresc să ia un credit în următoarele 6 luni

DISTRIBUIE

Aproape jumătate dintre Români doresc să ia un credit în următoarele 6 luni

Mulți Români spun că intenționează să ia un împrumut în următoarele șase luni, în timp ce doar câțiva dintre ei sunt siguri că nu vor face acest lucru. Potrivit unui studiu realizat de GfK pentru British International Finance Group, care include Provident Financial România, 44% dintre Români intenționează să ia un împrumut în următoarele șase luni – cea mai mare rată dintre toate chestionate țări Europene – și doar 8% sunt sigur că nu vor folosi această opțiune finanțare.

la nivel Global, doar Mexic preia România, cu 48 la sută, în timp ce 37% dintre Polonezi, 24% dintre Cehi, 16 la sută dintre Maghiari, 14% dintre Lituanieni și doar 11 la sută dintre Spanioli de pe continent sunt de planificare pentru a lua credite în următoarele șase luni.

Pentru Români, principalele motive pentru care împrumuturile sunt de origine îmbunătățire – 47 la sută, a cumpara o masina – 44 la suta, electronice și electrocasnice – 41 la sută, cheltuielile de asistență medicală– 41 la sută, iar cheltuielile neprevăzute – 37%.

Șase din zece Români alocă între 10 și 30 la sută din venitul lor lunar pentru a plăti pentru împrumuturi activă. Același procent din venitul lunar este alocat de către 56% dintre Unguri și Polonezi, 55 la sută dintre Spanioli și 51 la sută dintre Cehi. Pe de altă parte, respondenții din România sunt mult mai precauți și numai 2% aloca peste 60 la sută din veniturile lor, comparativ cu 3 la sută în Polonia și la fel de multe ca 8% în Lituania.

Opt din zece Români sunt confortabile, cu plata unei tranșe de împrumut, un nivel similar cu situația în Republica cehă. Pe de altă parte, doar 60% dintre Lituanieni spune că a plăti un împrumut este confortabil. De asemenea, 80 la sută dintre Români spun că nu au întâmpinat probleme cu plățile la timp, în mod similar cu media Europeană. A fost mai simplu pentru Cehi, pentru a satisface necesarul de termenele de plată – 86%, și de cele mai multe dificultăți au fost întâmpinate de către respondenți în Ungaria – 69%.

Într-o discuție despre familia lor’s situației financiare, principalele motive pentru care Românii consideră că s-au îmbunătățit, au fost creșterea salariilor – 62 la sută, nouă împrejurări de familie pentru un sfert dintre cei chestionați și un nou loc de muncă pentru 18% dintre ele. Pe partea opusă, prima problemă menționată ca o cauza de agravare a situației financiare este creșterea costurilor de trai, în 82% din cazuri, urmată de schimbarea de circumstanțe familiale pentru 35 la sută și o reducere a salariului de 17 la sută din respondenți.

cu toate Acestea, 44% dintre Români cred că familiile lor’ situația financiară s-a îmbunătățit și doar 17 la sută vedea o tendință negativă.

Întrebat dacă au discutat despre problemele financiare cu familiile lor, 43 la sută dintre Români recunosc că vorbesc despre asta doar cu soțul sau soția, 34 la sută să implice familia în subiect, 11 la sută adăuga prietenii lor apropiați la discuție, și același procent optează să nu mai vorbim de aspectele financiare. Doar 2 la sută aduce problema la colegii lor la fel de bine.

Și când vine vorba de familie, Românii se gândesc la viitor: 86 la sută cred că este important și foarte important pentru a obține o educație financiară de la școală.

sondajul A fost efectuat în luna octombrie pe un eșantion de peste 3.500 de respondenți din șapte țări: Republica cehă, Lituania, Mexic, Polonia, România, Spania și Ungaria.

The post Aproape jumătate dintre Români doresc să ia un credit în următoarele 6 luni appeared first on Business Review.

Aproape jumătate dintre Români doresc să ia un credit în următoarele 6 luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *