Aproape 2 miliarde de tineret riscurile de a fi lăsat în urmă de Revoluția Industrială 4.0

DISTRIBUIE

Aproape 2 miliarde de tineret riscurile de a fi lăsat în urmă de Revoluția Industrială 4.0

Aproape două miliarde de tineri din întreaga lume sunt în pericol de a fi lăsat în urmă, în cea de-a Patra Revoluție Industrială (Industria 4.0) forța de muncă, care se schimbă într-un ritm tot mai rapid, ca urmare a tehnologiilor emergente, potrivit Deloitte raportul global „Pregătește forța de muncă de mâine pentru cea de-a Patra Revoluție Industrială”, realizat împreună cu Global Business Coaliția pentru Educație.

Până în 2030, mai mult de jumătate din cele 1,8 miliarde de tineri din întreaga lume, astăzi, cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, nu va avea competențe sau calificări necesare pentru a participa la forța de muncă, subliniază raportul.

raportul spune că comunitatea de afaceri trebuie să aibă un rol mai proactiv în pregătirea tinerilor de astăzi pentru a se asigura că acestea sunt gata pentru Industria 4.0, care se caracterizează prin fuziune de active fizice și a tehnologiilor digitale, cum ar fi robotica, inteligenta artificiala, Io, digitalizarea și automatizarea.

„lideri de Afaceri din întreaga lume, inclusiv în România, sunt pe bună dreptate îngrijorați că forța de muncă nu va fi capabil să țină pasul cu ritmul și amploarea schimbărilor, ca Industrie 4.0 este transformarea de muncă. Reducerea decalajul de calificare și atingând în energie și creativitate a tinerilor pare o provocare descurajantă și studiul nostru este bogat în recomandări cu privire la cum să-l abordeze. Aceasta este o continuă preocupare la Deloitte, ca investim zeci de mii de ore și peste un milion de euro în fiecare an în formarea continuă a personalului nostru și ne vom concentra responsabilitatea noastră socială corporativă eforturile pe subiect critic de educație. Încurajăm liderii din toate industriile pentru a vedea cea de-a Patra Revoluție Industrială ca pe o oportunitate, mai degrabă decât o amenințare, și de a culege beneficiile sale, inclusiv prin regândirea lor de abordare pentru atragerea, recrutarea, onboarding și dezvoltarea de talente”, a declarat Alexandru Reff, country managing Partner, Deloitte România.

abilitățile De care ai nevoie

cercetarea a relevat patru competențe care vor fi necesare pentru a reuși în cea de-a Patra Revoluție Industrială, și anume forța de muncă de pregătire, aptitudini, abilități tehnice și a spiritului antreprenorial, însoțite de o atitudine subliniind continuă și învățare pe tot parcursul vieții.

Acesta oferă, de asemenea, patru recomandări-cheie pentru a conduce schimbarea, și anume alinierea părților interesate obiective și abordări, angajarea în politici publice, în curs de dezvoltare talent puternic și strategiile de investiții în forța de muncă abilități.

raportul se bazează pe informații primite de la tineri cu vârste cuprinse între 15 și 29 din 45 de țări, reprezentanți ai toată comunitatea de afaceri și Ong-uri, grupuri de reflecție și mediul academic.

The post Aproape 2 miliarde de tineret riscurile de a fi lăsat în urmă de Revoluția Industrială 4.0 apărut pentru prima dată pe Business Review.

Aproape 2 miliarde de tineret riscurile de a fi lăsat în urmă de Revoluția Industrială 4.0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *