O treime din companiile românești intenționează să dea bonusuri de Crăciun pentru angajați

DISTRIBUIE

O treime din companiile românești intenționează să dea bonusuri de Crăciun pentru angajați

Acest an, de aproape 32% dintre companii sunt de planificare pentru a oferi angajaților bonusuri, 20 la sută vor da tichete cadou, și aproximativ 15,5 la sută va recompensa angajații cu anumite produse de vacanță, potrivit unui studiu realizat de BestJobs.

În același timp, trei din cinci angajatori sunt organizarea societății’s petrecere de Craciun in acest timp, oferindu-echipa-un moment de distracție și relaxare, pe lângă alte activități tematice, cum ar fi decorare pom împreună cu echipa (35%) sau diverse ateliere tematice pentru crearea de ornamente si decoratiuni de Craciun sau de gastronomie și prăjituri (19,5 la sută).

de Asemenea, ca o recompensă, aproape 10 la sută din angajatori oferi angajaților lor cadouri pentru copiii lor, mulți și-au propus să ofere suplimentare, zile libere în timpul sărbătorilor, BestJobs arată un sondaj. Iar o treime dintre angajatori încuraja angajații să fie Secret Santa pentru unul dintre colegii lor, mai ales în companiile mai mici sau, de la multinaționale, la nivel de departament.

Pe de altă parte, majoritatea angajatilor (58%) preferă prestații în numerar sub forma de bonus, în timp ce 24 la sută spun că ar dori mai multe zile libere în perioada sărbătorilor pentru a petrece cu familia și prietenii lor. Deși petreceri de Crăciun rămâne o constantă tradiție în rândul companiilor, angajații nu mai sunt interesați de acest tip de beneficiu; doar 4% dintre respondenți spun că petrecerea de Crăciun se numără printre preferințele lor.

Beneficii de până la 500 RON, la fel ca în 2017

de Angajați în 36.6 la sută din companiile care iau parte la sondaj BestJobs vor primi bonusuri de până la 500 LEI în acest an, ca valoare pentru toate recompensele acordate de angajatori. Într-un alt 7.7 la sută din companii, beneficiile vor fi între 500 LEI și 1.000 RON, în timp ce doar 11,3% dintre angajatori sunt mult mai generos, cu bonusuri și prime de mai mult de 1.000 RON.

La capătul opus, cu 14,1 la sută dintre companii va va rasplati un maxim de 100 LEI. Vestea bună este că, în 23.2 la sută din companii, aceste sărbători sunt acordate prestațiile pentru toți angajații, indiferent de compania’s de performanță financiară în anul curent, în timp ce 21,1 la sută dintre angajatori determina valoarea potrivit companiei’s evoluție și profiturile obținute.

cu toate Acestea, jumătate dintre angajatori susțin că beneficiile pe care le-au planificat pentru acest an va avea o valoare similară a anului trecut’s și doar 14% dintre companii au redus bonus de Crăciun buget în 2018.

Fotografia: dreamstime.com

The post O treime din companiile românești intenționează să dea prime de Crăciun angajaților apărut pentru prima dată pe Business Review.

O treime din companiile românești intenționează să dea bonusuri de Crăciun pentru angajați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *