Un număr mai mare de roboți în industria poate duce la mai multe persoane fiind angajate

DISTRIBUIE

Potrivit Universal Roboți, în cazul în care numărul de roboți industriali s-a dublat, numărul de angajați va crește, de asemenea. Începând cu anul 2013, numărul angajaților din industria românească a crescut cu aproape 100.000, până la 3,7 milioane de euro, potrivit Institutului Național de Statistică (INS) date.

în aceeași perioadă, rata șomajului a scăzut de la 7,1% la 4,9%.

industria românească s-a dublat robotizat de densitate, de la 9 la 18 roboți pe 10.000 de muncitori, între 2014 și 2017, potrivit Federației Internaționale de Robotică (IFR).

industria Auto – cea mai mare țintă pentru robot de decizie

în Conformitate cu IFR, în jur de 3.100 de roboți de muncă în România, iar 40 la sută sunt utilizate în industria de automobile. Un alt domeniu în care roboții industriali sunt în mare a cererii este din material plastic și de cauciuc de prelucrare, care se folosește de 22% a bazei instalate de către roboți.

anul Trecut, România a cumpărat 634 roboți industriali. IFR estimează că în 2018 și 2019 România va cumpăra mai puține roboți industriali decât în anii anteriori, pentru că industria auto nu a anunțat recent orice semnificative de automatizare investiții.

Roboți față de angajați în industrie. Sursa: Universal Roboți

în întreaga Lume există peste 2 milioane de roboți industriali și 2017 văzut cel mai mare volum de vânzări din industria’s istorie, de 381,000 unități. Mai mult de o treime din total, a fost achiziționată de către China, care are, de asemenea, cel mai mare număr de roboți în service – 470.000 de.

IFR estimează numărul de roboți industriali din întreaga lume va fi de aproximativ 4 milioane de euro în 2021. Cererea va fi susținută de tehnologii, cum ar fi cel Industrial Internet of things (IIoT), de colaborare, de roboți, de inteligență artificială și de date de mare.

liderii mondiali în acest domeniu sunt Coreea de Sud, cu 710 roboți, urmat de Singapore cu 658 și Germania, cu 310 roboți pe 10.000 de muncitori. Japonia, care a fost la partea de sus, în 2009, este în prezent clasat pe locul 4, cu 301 roboți pe 10.000 de angajați în industrie.

de Colaborare roboți (pietoni) sunt ușor de utilizat, adaptabil, cost-eficient și poate fi folosit în condiții de siguranță. Acestea pot fi programate simplu și rapid, chiar și de către persoanele fără experiență. Ușurința de utilizare este echivalent cu o scădere semnificativă în costul, timpul de programare și de producție timp de robot, care contribuie la o recuperare a investiției într-un termen mai scurt decât de obicei mari roboți.

The post Un număr mai mare de roboți în industria poate duce la mai multe persoane fiind angajate apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *