2019 outlook Macro: Brave new economice mondiale

DISTRIBUIE

sfârșitul de an este momentul potrivit pentru o retrospectivă a principalelor mișcări economice din 2018. Christopher Dembik, macro-strategii de director la Saxo Bank, a pune-le pe toate împreună pentru a revizui ceea ce am făcut în 2018 și la ce ne putem aștepta în 2019.

câștiguri pe termen Scurt sunt adesea cauza probleme pe termen lung

Cu un masiv de stimulare fiscală și dereglementarea financiară, administrația SUA a reînviat economiei – creșterea PIB-ului și a salariilor este mai mare de 3 la sută – dar asta s-a făcut la prețul de mai multe dezechilibre. Trump înmugurire deficitul bugetar se apropie de 1 trilion USD pe o rulare de 12 luni interval de timp, un nivel fără precedent într-o perioadă de creștere puternică, și acest lucru se întâmplă în timp ce riscurile financiare au fost în creștere (în special NE datoriilor corporative). Tot ce ne face să ne temem că la sfârșitul ciclului de afaceri va fi destul de complicat. Principalul risc este că SUA nu va fi în măsură să pună în aplicare o contra-ciclice politicii fiscale, atunci când o astfel de mișcare este cea mai mare nevoie.

războiul comercial este vorba de frontieră tehnologie

Atu administrare în primul rând axat pe dezechilibrelor comerciale, dar, în ultimele câteva luni, a plătit mai multă atenție la drepturile de proprietate intelectuală și tehnologiei de frontieră. Statele Unite, principalul și primul obiectiv este de a preveni Chinei de a deveni un lider în frontieră tehnologie. Următorul câmp de luptă ale SUA-China Război Rece va fi vorba de 5G, după cum se reflectă prin acțiune în justiție împotriva Huawei. 5G este un complet nou de infrastructură, care promite viteze de transfer mai ridicate și de înaltă densitate conexiune de dispozitive – de la om la om, de la om la mașină și mașină la mașină. Se va efectua sensibile de comunicații, inclusiv secrete industriale; acest lucru face 5G una dintre cele mai critice de infrastructură. Așa se explică de ce administrația SUA, împreună cu țările aliate, sunt în căutarea de a restricționa această piață de la furnizorii Chinezi.

Aur este reemerging ca un activ strategic

Potrivit Consiliului de Aur, mai mult de 20 de țări din întreaga lume au cumpărat aur de la începutul anului 2017. Pentru multe dintre aceste țări, acest lucru nu s-a întâmplat în ultimele decenii, cum este cazul Poloniei, care a cumpărat 13 tone de aur, recent, pentru prima dată în 25 de ani. Revenire de aur ca un strategic important activ poate fi explicat prin aceste drivere principale: țările sunt în căutarea independenței politice (de-dolarizare), servește ca un dolar american de hedging pentru a atenua riscurile legate de deficit bugetar al SUA, și servește ca o cheie a activelor într-o perioadă de mare diversificare pentru a face față mai mare risc la nivel global.

Deci, ce aduce viitorul?

privind în perspectivă, suntem convinși că intrăm într-un nou ciclu, care va fi marcată de o creștere mai slabă, creșterea riscului politic, în special cu privire la alegerile Europene din 2019, o mai fragmentată lume, și un declin lent al SUA în favoarea Chinei. Vom vedea trei teme majore care vor fi cruciale pentru a monitoriza anul viitor.

rolul Chinei ca o creștere globală a motorului este centrală

China’s stimul reprezintă 34 la sută din creșterea globală (echivalentă cu contribuția combinată a SUA și zona Euro), aproximativ 70 la sută din Asia LE-creștere de fabricație și țara este cel mai mare importator de aproximativ 50 de țări. Ca urmare, atenția investitorilor are nevoie mai mult decât oricând să se concentreze pe Chinezi politica economică și monetară. Din Mai anul trecut, China a relaxat politica monetară, împingând credit impuls în teritoriu pozitiv pentru prima dată de la sfârșitul anului 2016. Până în prezent, stimulul se pare ca a venit prea târziu și prea puțin, dar țara ar trebui să fie din nou în centrul atenției în T1 2019 ca ne asteptam ca guvernul va anunța o grămadă de deschidere a pieței, politici, inclusiv reducerile tarifare pe mai multe bunuri si noi politicilor de stimulare fiscală, la viitoarea Conferința de Lucru Economic, care va începe de vineri până luni.

e vorba de lichiditate

Cum ne desfășurăm activitatea într-un USD pe bază de lume, de lichiditate USD servește ca un factor-cheie al economiei mondiale și a piețelor financiare. Începând cu luna Martie 2018, nostru de lichiditate indicatorul a scăzut drastic pentru a ajunge la un doi ani scăzut. Este un semnal clar că ritmul de creștere la nivel mondial este încetinită, ceea ce duce la deteriorat condiții financiare mai mari USD costuri de finanțare și o vinde-off de active de risc. Aceasta explică în mare măsură LE-criza care a avut loc în Primăvara și Vara. Ne așteptăm ca lichiditatea va păstra în scădere în 2019, ceea ce înseamnă o creștere globală va merge mai mici și că investitorii vor trebui să evolueze într-un mod mult mai dificile de mediu. Acesta va fi deosebit de dificil pentru comercianți și investitori care nu sunt utilizate la rate ale dobânzii ridicate.

Acesta va fi un an crucial pentru stocuri

O mulțime de vești rele este deja la pretul de declin al valorii de piață. Din ianuarie, pe piata din SUA este PE raport a scăzut la 15,4 x, un heathier nivel, iar din octombrie corecție, S&P500 este mai puțin dependentă de performanța FAANGM. Cu toate acestea, există încă o mulțime de incertitudine în ceea ce privește Fed pauză după așteptat decembrie majorare și, ca urmare a creșterii câștigurilor va fi înapoi în doar o singură cifră (aproximativ 6%), sunt mai puțin șoferii să ridice piață decât în anii anteriori, și mai ales în prima parte a anului 2018. Mediul de piață va fi mult mai provocator și mai volatile decât este folosit pentru a fi.

post 2019 outlook Macro: Brave new economice lume appeared first on Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *