2019 începe cu câștiguri substanțiale pentru țiței și de aur – analiza Saxo Bank

DISTRIBUIE

2019 începe cu câștiguri substanțiale pentru țiței și de aur – analiza Saxo Bank

O analiză a Saxo Bank Capul Strategiei de Mărfuri, Ole Hansen, arată că principalele puncte de focalizare pentru comercianții de mărfuri la începutul anului 2019 sunt sentimentul de risc, SUA-China, război comercial, cu venit fix și Fed.

“O tumultuoasă prima săptămână de tranzacționare din 2019 se îndreaptă spre un calm aproape. După ce a lovit un 33 luni scăzut, Bloomberg Commodity Index reușit să urce pentru a înregistra primul său câștig săptămânal în cinci. Piața globală fugă, cauzate de incertitudine economică și politică precum și de strângere de lichiditate, întrerupt, vineri, după Beijing a confirmat că un comerț delegația va vizita pe 7 ianuarie – 8.

Speranțele pentru un progres au fost ridicate ca impactul război comercial între SUA și China începe să apară în mai slabe decât s-a așteptat de datele economice din lume cele mai mari două economii.

în Timp ce stocurile din SUA a început în ianuarie după ce a înregistrat cel mai ther decembrie de la începutul anilor 1930, piața valutară a fost o mare de calm, cel puțin până în această săptămână. Primul avertisment de profit, în 16 ani, de la Apple, din cauza încetinirii cererii Chineze, a trimis un fior prin piețe și a ajutat declanșa un risc la nivel global-cu val.

Acest lucru combinat cu un nelichide piață de vacanță în Japonia văzut yeni Japonezi par mai mare. La AUDJPY cruce, de multe ori văzută ca un proxy pentru sănătatea piața Asiatică, a scăzut cu 7% înainte de a recupera toate pierderile, după ce Tokyo a redeschis vineri. Aceste și alte evoluții ajutat trimite de dolari mai mic pentru un al treilea pe săptămână, oferind astfel un sprijin suplimentar pentru mărfuri.

În acest amestec de incertitudine și volatilitate, mărfuri, în general, a reușit să lovi cu piciorul off 2019 cu câștiguri în mai toate sectoarele. Bellwether sectorul de petrol a condus la față, cu creștere la nivel mondial și a cererii referă compensat de o dramatică decembrie producție taie din Opec condusă de Arabia Saudită. Țițeiul Brent, care la sfârșitul lunii decembrie găsit sprijin la critică tehnic și psihologic de 50 de DOLARI/baril, nivel, a fost titlul pentru cea mai bună săptămână din luna aprilie.

metale Prețioase a crescut mai mare pentru un al treilea pe săptămână, dar mai calm pe piețele în altă parte și foarte supracumparare condiții – cum a fost relevat de Indicele puterii Relative – au crescut nevoia de consolidare. Această fază acum pare să fi apărut cu profit-a lua văzut în aur după ce a atins pentru scurt timp de 1.300 USD/oz vineri.

tabelul De mai jos arată cât de mișcările de dolari, actiuni si obligatiuni au sprijinit reînnoit cererea pentru active de refugiu, cum ar fi de aur. Cu toate acestea, argintul a fost cel mai bun performer din cele două pe ieftinătate sale istorice de aur. Mergând mai departe, evoluțiile de pe aceste piețe va ajuta determina puterea de cerere, și cu faptul că direcția.

Cei care sunt în căutarea pentru un termen mai lung pariul pe aur au tendința de a utiliza fondurile tranzacționate la bursă și acest sector a înregistrat cea mai mare creștere în totalul exploatațiilor ultimul trimestru din T1’17. Fondurile speculative în cele din urmă sa transformat net-lung, la începutul lunii decembrie, după care deține un record net-scurt în COMEX futures pe aur înapoi la începutul lunii octombrie.

vă Rugăm să rețineți că, din cauza guvernului SUA opririi CFTC nu a emis nici un angajament de Comercianți rapoarte de la săptămâna de 18 decembrie.

De PAT raport oferă un important săptămânal de perspectivă în mărimea și direcția de pozițiile deținute de fondurile de hedging pe cheie piețele futures de la monede la obligațiuni și nu în ultimul rând mărfuri.

outlook pentru aur în 2019 pare promițător în această etapă. Noi credem că aceasta poate dura ceva timp pentru stocurile pentru a recupera cu știri din SUA-China negocierile comerciale și T4 câștigurile susceptibile de a seta directia pe termen scurt. Federal Reserve este de așteptat pe scară largă pentru a reduce în continuare apelul curent pentru încă două creșteri rata în acest an.

dolarul, ca de obicei, deține cheia de aur și la această etapă vom vedea riscul de continuare slăbiciunea dolarului, deși poate nu în totalitate, înainte de a doua jumătate a acestui an.

După unirea de 138 de dolari începând cu luna August și în urma mai bună performanță trimestrială din T1’17, aurul pare să faceți o pauză după scurt atinge de 1.300 USD/oz. Având în vedere recenta puterea și-a schimbat sentimentele față de active de refugiu, bănuim o corecție ar putea alerga afară de abur, înainte de DOLARI de 1265/oz; taurii pot începe să vă faceți griji într-o pauză de mai jos 1.250 de DOLARI/uncie, ca potențial pentru câștiguri suplimentare rămân ridicate.

Țiței a început să arate semne de suport urma +40 la sută colaps din octombrie anul trecut. Când apăsarea tastei tehnic și psihologic de 50 de dolari/b nivel de săptămâna trecută a reușit să recupereze puternic, datorită îmbunătățirii perspectivelor atât oferta, cât și potențial, de asemenea, cererea.

Pe partea ofertei, Dallas Fed în T4 Energie Sondaj au declarat că regiunea de petrol și gaze din sectorul de creștere a stagnat, pe fondul ascuțite scăderea prețului petrolului. (Anonim) comentarii din partea de sus petrol și gaze directori oferi o perspectivă bună în reînnoit stresul cauzat de dramatice preț de criză.

NE-producția de petrol de șist de creștere este de natură să încetinească în urma preț de criză, dar dacă din 2014 până în 2016 vinde-off este nimic să merg cu el poate dura până la șase luni înainte de impactul devine vizibilă în datele care deocamdată continuă să arate de la an la an o creștere de aproape 2 milioane de barili/zi.

în Timp ce îndoielile sunt crescuți de NOI de creștere a producției merge înainte, Opec a răspuns puternic la înrăutățirea perspectivelor de aspră decembrie producției de țiței de către cele mai multe din ianuarie 2017. O producție lunară de studii de la Bloomberg și Reuters ambele au arătat că Opec de a reduce productia cu circa 500.000 de barili la 32,6 milioane de barili/zi. Declinul a fost condus de un voluntar reducere din Arabia Saudită (420.000 de b/d) și neplanificate reduceri din Iran (120.000 de b/d) și Libia (110.000 de b/d).

în Timp ce furnizarea de reduceri poate începe să ofere un sprijin, la cerere, outlook trebuie să se stabilizeze la fel de bine. Anterior vinde-off a avut loc într-o perioadă de creștere a cererii; pe această bază, producătorii găsit relativ ușor să tăiați de ieșire și de a schimba direcția de ulei. De data asta este diferit cu Opec și alți producători nu numai că au de a face cu o nouă preluare a producției din SUA, care poate dura luni de zile înainte de încetinirea.

de asemenea, Ei trebuie să vă faceți griji despre perspectivele globale de creștere și a cererii, ceva peste care nu au nici un control. Faptul că China (lumea’s cel mai mare importator de petrol) și SUA (cel mai mare consumator) se lupta un război comercial este o chestiune de îngrijorare. Această îngrijorare, cu toate acestea, trebuie să se reflecte și în prognozele oficiale din Opec, EIA, și AIE. În ultimele șase luni au redus cererea globală de creștere cu o medie de 100.000 de b/d la 1,4 milioane de euro.

după ce a găsit sprijin la 50 USD/b, țiței Brent este acum o provocare rezistență la USD 57.50/b, noiembrie scăzut. O pauză mai mare ar putea vedea o revenire la zona de consolidare precedent în jurul valorii de 60 USD/b.”

post 2019 începe cu câștiguri substanțiale pentru țiței și de aur & #8211; Saxo Bank analiză a apărut pentru prima dată pe Business Review.

2019 începe cu câștiguri substanțiale pentru țiței și de aur – analiza Saxo Bank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *